4 oktober 2023

Handig bij het naaien

Naai jij wel eens kleding?
Heb je daarvoor een naaicursus gevolgd?
Ik begon met een cadeau voor het 25-jarig jubileum van mijn ouders.
Zonder ervaring en met een beetje uitleg over de naaimachine.
Daarna ging ik door met kleding voor mezelf en mijn (klein)kinderen.
Al doende ontdekte ik handigheidjes en hulpmiddelen.
Na al die jaren ontdek ik nog steeds nieuwe dingen.
Zoals dit zoommaatje.
Hiermee kun je handig en snel zoomtoeslagen aangeven bij het knippen van stof.
Ook gebruik ik het om zomen overal even groot te maken.
Zo handig!

Nadeel van jezelf iets aanleren heb ik ook ontdekt.
De professionals, die cursussen geven, doen veel dingen heel anders.
Zij werken zoals het hoort en ik doe maar wat.
Een naaicursus levert me daardoor stress op, want ik doe alles "fout".
Dus ga ik lekker door op mijn eigen manier.
Via blogs en social media leer ik nog steeds nieuwe dingen.
En zelf bepaal ik wat ik wel of niet gebruik.

Ik ben benieuwd of meer mensen naaien zonder een cursus te hebben gevolgd.


Fijne dag,

Margaret

2 opmerkingen:

 1. Hé, dat lijkt mij ook een handig hulpstukje! Bedankt voor de tip!
  Mijn moeder zat vroeger vaak achter de naaimachine en al vroeg wilde ik dat ook kunnen. Ik mocht altijd alleen naaien als mijn moeder erbij was, maar toen mijn ouders een keer weg waren heb ik een jurkje voor de pop genaaid, ik was zo trots! En dat was het begin van een groot avontuur. Ik heb heel veel voor mijzelf en nog meer voor mijn zonen gemaakt. Tegenwoordig naai ik eigenlijk alleen op speciaal verzoek, al moet ik zeggen dat het soms wel weer kriebelt om iets leuks voor mijzelf te gaan maken. Nee, een cursus heb ik nooit gedaan. De basis van mijn moeder geleerd en verder zelf alles ontdekt net als jij. Heel af en toe is een filmpje van internet wel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jij het naaien ook vooral jezelf hebt aangeleerd. Knap dat je bent begonnen met een poppenjurkje. Dat is klein werk en moeilijker dan grote vlakken zoals bij mijn kussens. Loop je nu ergens tegenaan, dan is op internet altijd de oplossing te vinden. Dat is zo fijn.

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...