23 mei 2018

Kapstok voor Privacy Verklaring

Om te voldoen aan de wet AVG maak ik een privacy verklaring.
Deze plaats ik vrijdag op mijn blog.
Eerst heb ik de onderwerpen op een rijtje gezet.
Moet je als blogger nog beginnen voor de AVG?
Dan heb je misschien iets aan mijn kapstok voor de privacy verklaring.

























Onderwerpen Privacy Verklaring

Dit zijn de onderwerpen die ik beschrijf in mijn privacy verklaring:

Inleiding 
Waar gaat deze privacy verklaring over.

Bit of Color
Wat is Bit of Color en wat is het doel van Bit of Color.

Doel verzamelen gegevens
- Reacties op blogberichten
- Contact opnemen via e-mail
- Aankoop patroon of haakwerk
- Blogger Analytics
- Andere Social Media

Beheer van de gegevens

Opslagperiode
- Reacties op blogberichten
- Contact opnemen via e-mail
- Aankoop patroon of haakwerk
- Analytics

Beveiliging gegevens

Jouw rechten als lezer, volger
- recht op inzage
- recht op rectificatie
- recht op wissen van jouw gegevens
- recht op indienen van een klacht
- recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Zo maak je gebruik van jouw rechten.

Plichten

Heb je nog vragen?
Mijn contactgegevens 

Bij ieder onderwerp schrijf ik een stukje tekst.
Zo simpel en duidelijk mogelijk.

Je mag mijn kapstok gerust gebruiken voor jouw Privacy Verklaring.

Let op: heb je een webshop?
Dan is waarschijnlijk meer nodig dan alleen voor een hobbyblog.

Kijk dan eens op www.hulpbijprivacy.nl/#webwinkels

Ik ga verder met mijn privacy verklaring.

Heb jij nog handige tips voor de AVG?
Graag.

Fijne dag,

Margaret

AVG Stap 8 Verwerkersovereenkomst

Kleine update van mijn stappen voor de AVG.
Mijn blog is een Blogger-blog van Google.
In Blogger worden statistieken bijgehouden over aantallen bezoekers.
Ook kan ik zien welke onderwerpen vaak bezocht worden.
Fijn om te weten voor volgende berichten.




Google slaat hiervoor gegevens van mijn blog op om deze informatie te kunnen geven.
Ook wordt mijn blog met alle gegevens inclusief reacties door Google bewaard.
Om te voldoen aan de AVG is een verwerkersovereenkomst met Blogger/Google nodig.

Helaas heb ik nog niet ontdekt hoe ik dat kan regelen.
Ik heb de vraag aan de Helpdesk van Blogger gesteld.

Heeft één van jullie dit al voor een Blogger-blog geregeld?
Kun je mij dan een tip geven hoe ik aan de verwerkersovereenkomst kan komen.


Privacy Verklaring


Voor AVG is het nodig om een privacy verklaring op je blog te zetten.
Ik heb wat zitten lezen in de wet (niet om door te komen met alle links erin).
En nu de onderwerpen op een rijtje gezet.
Vanmiddag plaats ik die kapstok op mijn blog.
Misschien heb je er iets aan.


Fijne dag,

Margaret

22 mei 2018

Jippie, AVG stap 6 gedaan

Tien stappen om te voldoen aan de nieuwe Europese wet AVG.
Stap 1 Bewustwording nam ik gisteren.
Vandaag ontdekte ik dat stap 6 voor een hobbyblogger niet van toepassing is.
Jippie, ik heb geen speciale Functionaris voor Gegevensbescherming nodig.

























Hier heb ik doorgenomen voor wie deze functionaris verplicht is.
Met mijn persoonlijk hobbyblog val ik daar niet onder.
Ik had niet anders verwacht, maar het is goed om het zeker te weten.

Nu kan ik weer verder met het schrijven van mijn privacy verklaring.

En natuurlijk ook een poosje lekker aan de slag met haaknaald en draad.


Fijne dag,

Margaret

Van kussen tot poef

Na het haken en uithalen van een vest haakte ik een kussen.
Het kussen met gratis patroon vind je in dit bericht.
Door de ribbels op de voorkant dacht ik aan een poef van Jip by Jan.
Ik kocht een stevige, maar niet zo mooie kringlooppoef.
Met een nieuwe hoes werd het weer een aantrekkelijke poef.

























Materiaal: dubbele draad Stylecraft Special DK, kleur Mostard.
Haaknaald: 6,0 mm
Patroon van Jip by Jan

























De poef is van een lelijk eendje veranderd in een mooie poef.
Garen recyclen: ik kan het iedereen aanraden.

Nu ga ik verder met mijn stappen voor de AVG.

Tot later,

Margaret

21 mei 2018

Waar begin ik voor de AVG?

Jippie, stap 1 voor de AVG heb ik genomen!

Even uitleggen:
AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Het is een nieuwe Europese wet, die vanaf 25 mei 2018 geldt.



Veel blogs van deskundigen geven tegenstrijdige informatie over de AVG voor bloggers.
Dus ben ik eens op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaan kijken.
Hier kun je de Handleiding AVG vinden.
Een boekwerk van bijna 100 pagina's!
De meest gedownloade documenten van de site van de AP:

1. De AVG in een notendop 

Op één a-4-tje staat de hele AVG in plaatjes weergegeven.
Zou het echt zo simpel zijn?
Waarom schreven ze dan een handleiding van bijna 100 pagina's
en al die verduidelijkende aparte richtlijnen?

2. AVG 10-stappenplan

O, je hoeft máár 10 stappen te zetten voor deze wet.

De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat de AVG voor organisaties is.
Maar ik ben als hobbyblogger toch geen organisatie?
Moet ik met mijn hobbyblog toch iets met de AVG?

























In de Handleiding AVG staat een schema: Is de verordening voor u van toepassing?

Mensen kunnen op mijn blogberichten reageren.
Dat maakt het bloggen juist zo leuk.

Die reacties zijn op mijn blog zichtbaar en anderen kunnen daar ook op reageren.
Met deze reacties blijk ik persoonsgegevens te 'verwerken'.
'Verwerken' staat o.a. voor verzamelen, vastleggen en opslaan van persoonsgegevens.
Iets wat met jouw reacties op mij blog gebeurt, zolang het bericht op mijn blog staat.

Sommige bloggers staan geen reacties meer toe op hun berichten uit angst voor de AVG.
Dat kan toch niet de bedoeling zijn van deze wet?

Als ik het schema en de uitleg doorloop, dan is deze wet voor mij van toepassing.

Yes, dat is Stap 1 voor de AVG: Bewustwording.
Ik ben me bewust geworden van de nieuwe privacywet 
en ja, deze wet is op mij met mijn hobbyblog van toepassing.
De eerste stap is genomen, nog 9 te gaan.

Morgen de volgende stappen.


Groetjes,

Margaret

19 mei 2018

Van vest naar kussen + gratis patroon

Van de week vertelde ik over het haken, uithalen en opnieuw haken van een vest.
Ook het tweede vest met het voor mij ongeschikte patroon is uitgehaald.
Deze keer is het garen niet gerecycled tot nieuw vest.
Een van mijn kussens vroeg om een nieuwe hoes.
Dus tada ... project gevonden.


























Het is een kussen van 45 bij 45 cm.


























Het garen is Stylecraft Special DK, kleur mustard 1823.
Vind je dit ook een mooie zonnige kleur?
Gehaakt met dubbele draden en haaknaald 6.0 mm.



























Voorkant kussen


Start: 47 lossen + 3 keerlossen (= eerste stokje). 
Haak de lossen niet te strak.

Toer 1: 1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald,  1 stokje in iedere losse, keer je werk

Toer 2: 3 keerlossen (= 1e stokje), 1 stokje, *1 dubbelstokje achterlangs om het volgende stokje, 5 stokjes*, herhaal van * tot * 6 x, 2 stokjes, keer je werk

Toer 3: 3 keerlossen (= 1e stokje), 1 stokje, *1 dubbelstokje voorlangs om het volgende stokje, 5 stokjes*, herhaal van * tot * 6 x, 2 stokjes

Herhaal toer 2 en 3 tot je de gewenste hoogte hebt.
Mijn voorkant was klaar na 31 toeren.
Sluit de laatste toer en werk de losse draden netjes aan de achterkant weg.



























Achterkant kussen


De achterkant bestaat uit twee delen die elkaar overlappen.
Zo ontstaat een opening om het kussen in de hoes te stoppen.

Grote deel

Start: 47 lossen + 1 keerlosse (telt niet als steek)

Toer 1: 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 vaste in iedere volgende losse, 2 keerlossen (tellen niet als steek), keer je werk om

Toer 2: 1 half stokje in iedere vaste, 3 keerlossen (tellen niet als steek), keer je werk

Toer 3: 1 stokje in iedere steek, 2 keerlossen (tellen niet als steek), keer je werk 

Toer 4: 1 half stokje in iedere steek, 1 keerlosse (telt niet als steek), keer je werk

Herhaal toer 1 tot en met 4 nog zes keer.
Herhaal dan toer 1 nog een keer.
Sluit de toer en hecht af.

Klein deel

Start: 47 lossen + 1 keerlosse (telt niet als steek)

Toer 1: 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 vaste in iedere volgende losse, 2 keerlossen (tellen niet als steek), keer je werk om

Toer 2: 1 half stokje in iedere vaste, 3 keerlossen (tellen niet als steek), keer je werk

Toer 3: 1 stokje in iedere steek, 2 keerlossen (tellen niet als steek), keer je werk 

Toer 4: 1 half stokje in iedere steek, 1 keerlosse (telt niet als steek), keer je werk

Herhaal toer 1 tot en met 4 nog drie keer.
Herhaal dan toer 1 nog een keer.
Sluit de toer en hecht af.


























Afwerken


Leg de voorkant met de goede kant (met ribbels) naar beneden op tafel.
Leg het kleine en grote deel met de verkeerde kant op de voorkant.
Het grote deel overlapt daarbij het kleine deel.
Let er op dat de boven- en onderkant van voorpand en achterpand kloppen.
De opening aan de achterkant ligt dan horizontaal als de ribbels voor verticaal liggen.

De buitenkanten van het voorste deel en het overlappende achterdeel moeten gelijk zijn.
Maakt de delen met steekmarkers rondom aan elkaar vast.
Keer de kant met ribbels naar voren.
Haak de delen aan elkaar vast met vasten.

Naai drie grote knopen op het kleine achterdeel.
De knopen moeten precies tussen de stokjes van de bovenliggende flap door kunnen.

Klaar is het kussen!


























Mijn recycle-garen is nog lang niet op.
Eens even bedenken wat ik er nog meer mee ga haken.
Vast nog iets voor in mijn interieur.


Fijne Pinksterweekend, 


Margaret

18 mei 2018

Blijhakertjes Cadeau

Wat fijn om al jullie reacties onder mijn berichtjes te lezen.
Zoveel belangstelling, zoveel goede Ideeën en oplossingen.
Ik heb zelfs diverse volgers en andere bloggers ontmoet door jullie reacties.
Dat wil ik de komende tijd vieren met kleine cadeautjes.
Het haakboek 'Blijhakertjes' is de eerste weggever.



























Wil je een kansje maken op dit leuke haakboek?


Extra leuk aan dit boek: 
de schrijfster Marlies Strijker-During zette iets voor in het boek.
'
Je hoeft weinig te doen om kans te maken.
Ben je volger van mijn blog?  
Geef dan vóór vrijdag 25 mei 2018 een leuke reactie onder dit bericht.

Je hoeft géén reacties te geven op Facebook, Instagram of andere social media.
We houden het lekker onder ons op mijn blog.

Nog geen volger van mijn blog?
Dan is dit een mooi moment om volger te worden.


Op vrijdag 25 mei 2018 maak ik de winnaar bekend.


Stappen voor de AVG-wet


Maandag ga ik aan de slag voor de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).
HIER lees je mijn eerdere berichtje over deze nieuwe Europese wet.
Mijn kop in het stand steken heeft geen zin.
Weet ik er alles van? 
Nee, maar als bloggers onder elkaar komen we vast een heel eind.
Ik ga mijn stappen met je delen en hoop op reacties en tips.


Fijne dag, 


Margaret

17 mei 2018

Mislukt vest wordt gerecycled

Een paar keer schreef ik enthousiast over dit haakboek:
'Kom binnen en ... Haak Mee' van Joke ter Veldhuis.
Ik haakte het vest dat voor in het boek staat.
Op de foto's in het boek prachtig, net als op een hangertje aan mijn kast.

























Ik was blij tot ik het vest aantrok.
De achterkant was top, maar de voorkant ... één teleurstelling.
De voorkant is prachtig voor slanke mensen.
Bij rondborstige vrouwen valt de voorkant gewoon niet.

Mopperend heb ik het vest uitgehaald.
Ik combineerde wat ideeën en begon een paar keer opnieuw.
Tot mijn vest eindelijk naar mijn zin was.

























De mouwen kregen boorden net als de onderkant van het achterpand.

























Ik haakte opengewerkte blokjes.
De tussenliggende steken en toeren houden alles mooi op zijn plek.
Zo valt het ook mooi over mijn rondingen.

























De onderkant van de mouwen kreeg ook opengewerkte blokjes.

























Joke is bij velen bekend van het blog Lossen & Vasten.
Zonder haar boek was ik nooit aan een vest begonnen.

























Nu ben ik blij met het resultaat.
Al zal het vest met het mooie weer nog een tijdje in de kast blijven liggen.

Helaas heb ik de foto's niet op het juiste moment gemaakt.
De kleur van het vest zie je het best op de laatste foto.

Na het eerste vest uit het boek was ik helaas al aan een tweede vest begonnen.
Ook dat is inmiddels uitgehaald.
Met het garen haak ik nu iets anders.
Dat laat ik je binnenkort zien.

Heb jij ook wel eens een onverwachte misser?


Fijne dag,

Margaret

16 mei 2018

Als blogger hoef ik toch niets met de AVG?

Al gehoord over de AVG?
Klinkt als een nieuwe ziekte.


























Maar nee, het is een nieuwe Europese wet, die vanaf 25 mei 2018 geldt.
AVG is Algemene Verordening Persoonsgegevens.
Deze wet regelt dingen rond privacy en persoonsgegevens."


























Ondernemers moeten van alles doen voor de AVG.
"AVG is niets voor mij", dácht ik.
"Ik ben geen ondernemer en ik heb geen webshop.
Ik blog lekker zonder commercieel doel en verzamel geen persoonlijke gegevens."
Dat dacht ik vol onschuld tot ik dit bericht las.



























1. Lezers van mijn blog kunnen reageren op mijn berichten.
Zij laten dan hun naam achter.
Die persoonlijke gegevens worden op mijn blog opgeslagen.
Dat is al genoeg om iets voor de AVG te moeten doen.

2. Ook deel ik wel eens een naam of iets van social media op mijn blog.
Niet om er zelf beter van te worden, maar goedbedoeld voor mijn volgers.
Helaas weer een reden waardoor ik iets met de AVG moet.

3. Omdat ik geen wizzkid ben, heb ik een Blogger-blog.
Met de statistieken kan ik zien wat het favoriete bericht is.
Ook is te zien waar over de wereld naar mijn blog wordt gekeken.
Leuke weetjes waar ik verder niets mee doe.
Helaas weer een punt voor de AVG.

4. Een blogbericht zonder foto's is saai.
Ik blog graag over handwerkbeurs, workshop of boeklancering.
Natuurlijk met wat ter plekke gemaakte foto's.
Staat er iemand herkenbaar op een van de foto's,
dan is alweer de AVG van toepassing.


























Ik zoek maar niet verder naar redenen.
AVG, brrr ..., maar ik moet er iets mee.
Nog geen idee wat en hoe.
De wet is een warboel van informatie en voor mij nog heel onduidelijk.
Welk probleem moet deze ingewikkelde wet oplossen?
Voor mij (en misschien ook voor jou) schept het nu alleen maar problemen.

Ben jij ook blogger, bedenk dan of jij ook te maken hebt met de AVG.
Op het blog van Charlotte's Law vind je handige berichten over de AVG.

Hoe zit het met de AVG en Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter enz.?
Weet jij het?
Ik hoor het graag van je.



Fijne dag,


Margaret

15 mei 2018

Werkloos

Mijn haaknaalden liggen al maanden werkloos in de kast.
Je kunt het je als trouwe volger van mijn blog vast niet voorstellen.
Ook mijn blog ben ik al tijden aan het verwaarlozen.
Want waarover bloggen als ik niets haak?

























Het haken is verdrongen door mijn naaimachine.
Die ratelde wat af voor mijn zwangere dochter.
En ja, dat naaiwerk past écht niet op mijn haakblog.
Het kwam niet eens in me op om daar over te bloggen.

Zal ik dan maar stoppen met mijn blog?
Net als diverse anders bloggers de laatste tijd doen?
Ik heb haaknaald en draad weer opgepakt.
Dus dan komt het met bloggen ook wel goed, denk je ook niet.


Fijne dag,

Margaret

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...