9 januari 2016

Dag voornemen

Goed voornemen?
Mijn haakwerk van eind 2015 eerst afmaken voor ik aan nieuw haakwerk begin.Maar zie nu.
De ezel staat er zonder os wat sip bij.

Twee van de drie koningen met samen maar één cadeautje.
Dat kan toch niet.

Gelukkig zijn de engeltjes in het nieuwe jaar toch nog (af) gekomen.

Tja, toen kwam 8 januari 2016.
De dag waarop veel haaksters zaten te wachten.
En de dag waarop het mis ging met mijn goede voornemen.

De Koning en de ezel zien het met verdrietige ogen aan.
Helaas ... ik heb mijn goede voornemen geschonden.
Ik kon de Mix 'n Match CAL 2016 én de Lossen en Vasten Cal niet weerstaan.
Maar ezel en koning, wees gerust.
De os en de koning met 2 cadeautjes gaan er snel komen.
Dan kun jullie weer lachen en is mijn WIP (Work in Progress) toch nog af.

Kun jij de CAL's weerstaan of werk jij liever verder aan een ander haak- of breiproject?


Fijn weekend,

Margaret

46 opmerkingen:

 1. Ik weet van mezelf dat ik niet zo goed een CAL tot het einde breng. Alhoewel ik het wel altijd een mooi resultaat vind. Je kerststal is heel mooi geworden, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien een idee om de CAL-patronen op te slaan. Dan kun je de patronen haken in jouw eigen tempo en op een moment dat jij er zin in hebt. De patronen zijn ook leuk om verkleind te gebruiken voor het haken van kussen.
   Dank je voor je lieve compliment voor miijn kerststal. Jouw kerststal ziet er ook heel mooi uit. Zo leuk dat jij en ik zonder het van elkaar te weten met dezelfde kerststal bezig waren. Is jouw kerststal helemaal klaar?

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Ik kan de CAL 2016 nog weerstaan, voor hoe lang weet ik niet, maar ik ben op tweederde van de CAL 2014, die moet in maart af zijn, want dan vertrekt mijn kleindochter voor lang naar het buitenland en ik wil hem meegeven. Anders was ik allang bezweken
  Overigens is je kerststal gaaf geworden, ik ben weg van de 3 koningen
  Fijn weekend
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi dat je jouw CAL 2014 aan jouw kleindochter mee wilt geven. Dat is voor haar iets moois om aan jou te denken als ze in het buitenland is.
   Dat is een uitstekende reden om even te wachten met de andere CAL's. Je kunt met een van de andere CAl's altijd later aanhaken.
   Dank je voor je lieve compliment voor mijn kerststal.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 3. Goed bezig Margaret! Die engeltjes vind ik heel leuk.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. De engeltjes zijn gelukkig goed gelukt. Nu de rest nog afmaken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Het duurt nog even voor het kerst is... Ik moet van mezelf toch echt eerst de rest afmaken. Ik heb het aan anderen beloofd. Dat maakt het makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een belofte maakt het net iets makkelijker om de aandacht niet af te laten leiden door een ander leuk haakproject. Want je wilt iemand anders niet te lang laten wachten. Je kunt altijd later instappen bij een van de CAL's als je daar zin in hebt.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 5. Hey Margaret,
  Het wordt een leuke kerststal. En bedenk je maar, het duurt nog heeeeeel lang voor het weer kerst is. Dus tijd genoeg ;-). Ik doe mee aan de lossen & vasten CAL maar moet eerst even een project tussendoor doen. Omdat dat snel af moet zijn. Veel plezier met haken :-)
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie op mijn kerststal. Natuurlijk heb ik tot de volgende kerst nog heel veel tijd, maar ja, eenmaal begonnen wil ik het ook graag af zien.
   Leuk dat jij ook de Lossen en Vasten deken gaat haken. Gelukkig kun je gewoon wat later instappen nadat je het andere project af hebt.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 6. Jee Margaret, wat zijn dat toch mooie figuurtjes!! Prachtig in dat stonewashed, maar ook zo perfect door jou gemaakt!! Gelukkig maak je ze wel af, zou echt heeeel jammer zijn als ezel zonder os slechts twee koningen gezelschap hield!!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Er liggen nog wat andere halve projecten in de kast. Bij de kerststal wil ik hem echt zo snel mogelijk afmaken om te voorkomen dat ik de komende jaren maar een halve stal heb staan. Ik gun de ezel echt de os als maatje.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 7. Ik heb gehoord dat dames klaar zaten voor de computer of laptop met de haaknaald en garen naast zich :) klaar voor de start. Ik laat het aan mij voorbij gaan, misschien later dit jaar. Eerst de handwerkopleiding afronden en af toe een klein uitstapje, ik moet nu even streng zijn. Na 23 april mag ik weer handwerken/doen waar ik zelf zin in heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige mensen hadden al weken het garen in huis voor de CAL. Ik kan me voorstellen dat je dan echt graag begint.
   Jij hebt echt belangrijkere dingen om handen, zoals de handwerkopleiding. Ik wens je een goede afronding. De CAL deken kun je, als je hem leuk vindt, later nog maken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 8. Oeps, maar voor degene die wel meedoen natuurlijk veel haakplezier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens. Ik wens ook iedereen die meehaakt met een van de CAL's veel haakplezier.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 9. Wat zijn jouw kerststalfiguurtjes toch prachtig gemaakt! De keuze voor Stonewashed past er perfect hij, het geeft de figuurtjes iets 'nostalgisch'... Met de kerst nu nog ver weg in de toekomst is het zó begrijpelijk dat je gezwicht bent voor de CAL's, dat kan niemand je kwalijk nemen. En wie weet heb je straks als het hartje zomer is, wel ineens zin in een nieuw kerstfiguurtje :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Het Stonewashed garen is heerlijk zacht en geeft de kerststal een zachte uitstraling. Ik kan het iedereen aanraden om ook met dit fijne garen te haken.
   Werk in uitvoering laat ik soms lang in de kast liggen. Om eind 2016 niet met een halve kerststal te zitten, wil ik de komende tijd nog even doorhaken met de CAL tussendoor.
   Dan kan ik in december lekker genieten en weer iets anders voor keerst haken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 10. Mijn goede voornemen is ook al mijn 'oude' haakprojecten op te pakken en ze af te maken.
  Het zijn er wel veel....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben dus in goed gezelschap met mijn voornemen. Misschien heb ik een slim idee waar je iets aan hebt. Ik zal er van de week een berichtje overschrijven.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 11. Dag voornemen, hallo tomeloos (beetje ondeugend) plezier!
  Ik kan de CAL's (nog) weerstaan, maar kijk graag met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voelt echt als een beetje spijbelen als ik aan de CAL-deken werk en mijn kerstfiguurtjes half af zie liggen. Ik zal de komende tijd af en toe iets van mijn CAL laten zien. Misschien ga jij dan ook overstag.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 12. De kerststal is al heel mooi ben benieuwd naar de rest van de figuurtjes groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Ik werk rustig door aan de kerststal, maar ja, het is misschien wel een beetje raar om deze maanden na kerst nog op mijn blog te laten zien. In ieder geval zal ik hem in december een keer op de foto zetten.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Mooie haakwerken mogen altijd getoond worden en als we iets voor de kerst af willen moeten we wel tijdens het jaar haken .Mij stoort het niet als ik maar je super mooie haakwerken zie is voor mij al super groetjes Marie-Claire

   Verwijderen
  3. Wat geef jij altijd lieve, fijne reacties. Zo neem je een beetje van mijn twijfels weg over wat ik wel of niet op mijn blog zal zetten.

   Lieve groetjes, Margaret

   Verwijderen
 13. Adorable creations!
  Wishing you a year full of creativity and fun projects!
  Hugs and love from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you for your nice reaction.
   I wish you an inspiring, creative year with a lot of goegous project.

   Hug and love from The Nederlands, Margaret

   Verwijderen
 14. Arme ezel ;-)
  Maar je moet haken waar je zin in hebt, het mag geen verplichting worden!
  Die CAL's laat ik aan me voorbijgaan, nooit aan meegedaan, dus ik weet ook niet wat ik mis :-) Maar nog genoeg andere ideeën en ik volg sowieso niet graag een patroon.
  Geniet er van en ook nog succes met de afwerking van de kerststal!
  Fijne zondag, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ezel ziet er grappig uit en de os wordt denk ik net zo leuk. Dus die ga ik de komende tijd zeker afmaken. De rest van de stal? Ach het voornemen is goed, maar als iets anders leuker is, dan komt de stal gewoon iets later.
   Ik ben benieuwd welke creatieve dingen jij dit jaar allemaal gaat maken. Dat is zo leuk aan haken en breien. Je kunt er zoveel kanten mee op.

   Groetjes en veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 15. Wat haak je toch mooi en netjes !
  Grappig dat je aan twee CAL's mee doet..ik heb er nog geen steek van gehaakt Wacht tot ik weer heerlijk alleen thuis ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve compliment.
   Vorig jaar wilde ik meedoen met de CAL, maar toen kwam het er niet van. Dus nu ga ik het weer eens proberen. Gelukkig kun je met een van de CAL's beginnen wanneer je zelf wilt. Op een moment dat je er rust voor hebt en zin in hebt.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 16. Hihi daar ging je goeie voornemen. Het was ook een onmogelijke goede voornemen. Dat kan je gewoon niet van jezelf vragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat je het ook zo ziet. Een voornemen is mooi, maar het moet wel leuk blijven.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 17. Hoi Margaret. Zoooooo herkenbaar je goeie voornemen. In 2014 heb ik de cal deken meegedaan van jolanda en tertia. Maar die werd pas in 2015 af. Daarna ging ik verhuizen dus had ik niet echt de rust om verder te gaan met de cal 2015.

  Maar nu kriebelde het al een tijdje. Ik wilde weer mee doen. Het liefste met 5 kleuren vooruit besteld. Katoen had ik bedacht.... (2014 had ik met soft van de z gedaan, een bonte deken) neutrale kleuren.

  Maar mijn dilemma lag m bij.... Wat kies ik dan.

  Dat is hard mislukt... Ik ga wel voor restjes en ik probeer het neutraal te houden. (Ben benieuwd hoe dat aan het einde nog zo is). En het is een mooi project voor tussendoor.

  Mijn projecten heb ik net afgerond (zie creatievesien.blogspot.nl ). Maar er komen alweer nieuwe opdrachten binnen. Dus ik moet daar ook mee aan de slag. En nog genoeg leuke ideeën om te m(h)aken.

  Fijne zondag

  Groetjes geeske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jij ook een CAL mee gaat haken. Het kan prima met restjes.
   Wat je kunt doen, is vijf kleuren kiezen die je mooi vindt.
   Dan zoek je die kleuren uit jouw restjes en zo krijg je een rustige restjes-CAL-deken. Ook ik haak één deken met restjes, maar ik houd mijn kleuren beperkt.
   Ik zag dat jij mooie projecten hebt afgerond. Op naar de volgende leuke opdrachten.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 18. Wat zijn ze leuk!! Dit jaar hou ik het lekker bij mijn eigen haakprojecten. Al moet ik eerlijk zeggen, dat het wel een beetje kriebelt als ik de foto's langs zie komen op o.a. Instagram! Succes met jouw CALs. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij haakt zelf zoveel mooie dingen. En wordt de kriebel je toch te veel, dan kun je altijd nog mee gaan doen aan een CAL.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 19. Zo herkenbaar...ga zo door. Ik heb Maria bijna af.Ze is op eerste Kerstdag bevallen :)Jezus is geboren.Nu de rest nog haken.groetjes Ingrid Hobbydingen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jij ook een kerststal aan het haken bent. Gelukkig is jouw Maria op tijd kunnen bevallen. Nu gewoon in 2016 af en toe een kerstfiguur erbij haken en met kerst heb je dan vast de kerststal af, net als ik.

   Groetjes en veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 20. Wat prachtig deze figuurtjes met het stonewashed garen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met het Stonewashed garen voelen de kerstfiguurtjes ook nog lekker zacht aan. Zo fijn als kleine kinderen met deze onbreekbare, zachte kerststal willen spelen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 21. Beste Margaret,
  Ik ben bezig met de kerststal en heb ondertussen Jozef, Maria, Jezus en bijna een volledige ezel.
  Ik weet alleen niet zo goed hoe ik de staart en de manen moet bevestigen. Het staat wel in het patroon, maar hoe bevestig je deze? Met een knoop?
  Groeten Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hola Margaret buen día, soy Adriana de México, adquirí el libro del belén y me gustaría tejerlo con hilo stonewashed, me podrías por favor decir los colores que utilizaste? Saludos cordiales

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...