20 augustus 2015

Wat is er aan de hand?

Misschien heb je het al gemerkt:
Scheepjes is bezig met vernieuwing.
Nieuwe labels, nieuwe garens met leuke, nieuwe namen.
Dan opeens verwarring!

Ieder bekend garenmerk heeft katoen in zijn collectie.
Scheepjes ken ik van hun Coton 8 en van hun Larra.
Lana Grossa heeft Cotone.
En Schachenmayr heeft een van mijn favoriete katoenen: Catania.

Opeens komt Scheepjes met katoen met de verwarrende naam Catona.
Waarom niet zo'n leuke vernieuwende naam als bij hun andere garens?

Maar de verwarring wordt nog groter.
Iedere fabrikant maakt katoen in meerdere kleuren.
Ze geven iedere kleur een eigen kleurcode.
De fabrikanten voeren hun eigen kleurcodes.
Wat is er bij Scheepjes aan de hand?


Je ziet het goed:
Ze hebben niet alleen een naam gekozen die sterk lijkt op ...
Ook de kleurcodes van hun Catona zijn gelijk aan dat van Catania.
Verwarrend. 

Is het gewoon hetzelfde garen?
Hmmm, kijk zelf.

Helaas kan ik je niet laten voelen.

Verwarrend!!! Snap jij het?

Ik ga weer eens lekker verder met haken.


Fijne dag,

Margaret

44 opmerkingen:

 1. Dat is wel raar zeg. Ik vond het ook al zo raar dat de naam zo erg op die van Schachenmayr lijkt, maar dit lijkt gewoon precies gekopieerd te zijn. Vreemd!! Fijne donderdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst dacht ik dat Schachenmayer (van Catania) stopt. Maar dat is niet het geval. Zij gaan al hun garens voortaan via één groothandel in Nederland verkopen en daarmee scheiden de wegen van Scheepjes en Schachenmayer (Catania) zich. Misschien een akkefietje op directieniveau?

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Zijn er soms fusies geweest in wolland?? Het nieuwe label van de Scheepjes lijkt erg op het label van de Drops Alpaca, met dat papierbruin. Ik snap het ook niet echt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het om een fusie gaat, ik denk het niet. Ik heb in een vakblad gelezen dat garens van Schachenmayer (waaronder Catania) voortaan via één groothandel in Nederland worden verkocht. De wegen van Scheepjes en Schachenmayer scheiden zich dus, maar de achterliggende reden is onduidelijk.
   Mogelijk heeft het iets te maken van een wijziging op directieniveau bij Scheepjes en hun nieuwe beleid en een gewijzigd beleid bij Schachenmayer. Als ik de directie van Scheepjes was koos ik voor een eigen uitstraling, eigen benamingen zoals ze bij enkele andere nieuwe garens hebben en voor eigen kleurnummers.Maar ja, ons wordt niets gevraagd.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 3. Ik had het ook al opgemerkt... Ben heel benieuwd naar de verklaring hiervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was mij nog niet opgevallen, maar wel heel vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit ook al gezien. En toen las ik een tijdje geleden op de een of andere webshop, webshop.sparkelz-creatief.nl, dat zij stoppen met Catania te verdelen en overstappen naar Catona. Volgens deze webshop blijven kleurnummers, kleuren, kwaliteit zo goed als hetzelfde.
  Maar meer weet ik hier ook niet van.

  Groetjes
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Let op, want de twee garens zijn van verschillende bedrijven en ze zijn ook niet hetzelfde. Scheepjes lijkt ons day wel te willen laten geloven.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 6. Dat is typisch! Is precies hetzelfde zou je zeggen. Ik heb ook wel eens gegoogeld naar het verschil tussen Phildar en Penguin (van boekenvoordeel). Volgens mij komt dat uit dezelfde fabriek/is het hetzelfde garen. Maar Penguin heeft dan wel andere kleuren.
  Ben benieuwd of iemand weet hoe het zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Catania en Scheepjes catona zijn volgens mij niet hetzelfde als je de kleuren en het garen goed bekijkt. Door de naam en dezelfde kleurnummers kun je dat wel denken. Misschien will men bij Scheepjes ons dit laten geloven.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 7. heel apart. Misschien een soort verkoopstunt: namen en kleur die op elkaar lijken, haal je makkelijk door elkaar, goed voor de verkoop? Of inderdaad een fusie?
  Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, typisch... of het zelfde garen?! Wie zal het weten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de bollen naast elkaar ziet lijken ze toch te verschillen. Helaas lastig om op foto's te laten zien.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 9. Het oogt wat ouderwets met dat bruine papier, maar ik mag toch wel hopen dat het hetzelfde garen is, want ik ben bezig met Catania en moet nog meer bolletjes.
  Hopelijk wel uit de voorraad.
  Fijn dat je dit aan de orde brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Catania is nog gewoon te koop. Het is nu wel seven oppassen waar je jouw garen koopt. Sommige winkels henbben hun Catania ingeruild voor Scheepjes catona. Bij anders winkels zoals Echtstudio kun je gewoon de vertriuwde Catania kopen. Er zijn zelfs twee nieuwe kleuren aan de collector toegevoegd.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 10. Komt allemaal uit dezelfde pot LOL
  Net als het garen van bekende haaksters, die ineens allemaal hun eigen merk moeten hebben, gewoon van een bestaand merk is. Alleen zit er dan een ander label om, waar je 50 cent extra voor moet betalen omdat de naam van de bekende haakster erop staat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, heb je helemaal goed en met wat nieuwe kleurtjes erbij hebben ze in ene weer een goedlopende garenlijn en heel veel nieuwe klanten want 9 van de 10 wil het toch uitproberen. Slimmerds he ;)

   Verwijderen
  2. Scheepjes en Schachenmayer (Catania) komen volgens mij echt uit anders kokers. Er is denk ik iets gaande bij de fabrikanten en groothandels voor garens.
   Catona en Catania lijken op elkaar maar ze zijn volgens mij niet gelijk. Bekijkt de foto's en misschien ze je ook verschil.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  3. Scheepjes en Schachenmayer (Catania) komen volgens mij echt uit anders kokers. Er is denk ik iets gaande bij de fabrikanten en groothandels voor garens.
   Catona en Catania lijken op elkaar maar ze zijn volgens mij niet gelijk. Bekijkt de foto's en misschien ze je ook verschil.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 11. Dat zie je in elke hobby tegenwoordig, ik haak graag maar maak daarnaast ook mijn eigen kaarten met SU-materiaal. Ook hieruit wordt "gekopieerd" merk ik, Qua katoen blijft catania mijn favoriet en als je goed naar de foto kijkt heeft catania meer glans dan de scheepjes.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak ook veel met SU producten maar zoek eerst naar de alternatieven. SU maakt ook gebruik van leveranciers voor veel dingen nl waardoor je bijvoorbeeld dezelfde ponzen en veel punchboards bij de oorspronkelijke leverancier veel goedkoper kan krijgen. Dat scheelt mij teveel ;)

   Verwijderen
  2. Het garen is volgens mij ook verschillen al men bij Scheepjes denken dat het gelijk is. Ik haak ook graag met Catania.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 12. Ha! Kien opgemerkt! Ik zie ook geen verschil...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zijnde garens wel verschillen al doet Scheepjes een loving om ons te laten geloven dat het garen hetzelfde is.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Volgens mij zijnde garens wel verschillen al doet Scheepjes een loving om ons te laten geloven dat het garen hetzelfde is.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 13. Ik zou nu inmiddels best eens een kijkje willen nemen in een fabriek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kijkje bij eengroothandel en een kijkje in een fabriek waar mijn favorite garens worden gemaakt lijkt me super. Als ze me voor morgen uitnodigen, Dan zeg ik alles ervoor af.
   Misschien kunnen we can met een past bloggers samen naar het garen-eldorado gaan.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Een kijkje bij eengroothandel en een kijkje in een fabriek waar mijn favorite garens worden gemaakt lijkt me super. Als ze me voor morgen uitnodigen, Dan zeg ik alles ervoor af.
   Misschien kunnen we can met een past bloggers samen naar het garen-eldorado gaan.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 14. Het is echt verwarrend zo op het eerste zicht lijken ze hetzelfde ,je kan ons misschien meer vertellen als je ermee gehaakt hebt ik ben benieuwd groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral op de laatste foto zie je dat het garen anders oogt. In een vakblad las ik dat Schachenmayer al hun garens waaronder Catania in Nederland via één groothandel gaan verkomen in tegenstelling tot het verleden.
   De wegen van Scheepjes en Schachenmayer scheiden zich dus, maar de achterliggende reden? Geen idee.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 15. Daar zit een "luchtje" aan, lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook. In een vakblad las ik dat Schachenmayer van Catania voortaan nog maar via één groothandel in Nederland wordt verkocht en dat daarmee de wegen van hen en Scheepjes scheiden. Achterliggende reden van deze scheiding? Wel opvallend dat Scheepjes na die beslissing met Catona komt. Misschien een directie-akkefietje?

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 16. Volgens mij is het hetzelfde garen. Ik heb gehoord dat Catania Catona is geworden (al van 2 handwerkzaken), dus op den duur gaat Catania er dan uit lijkt mij. Misschien heeft Scheepjes het overgenomen?
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas: het is niet hetzelfde garen ook al beweren sommigen anders. Op de foto's is het misschien wat moeilijk te zien.
   Schachenmayer van Catania wordt voortaan via een andere groothandel verkocht dan de Scheepjes garens. De wegen van Scheepjes en Schachenmayer scheiden, maar de achterliggende reden is onduidelijk. Het zou kunnen dat is er op directieniveau tussen Scheepjes en Schachenmayer iets is voorgevallen. Het fijne zal nog wel even geheim blijven.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 17. Als ik op de foto af mag gaan dan is de draad van Catania toch wat vaster en iets meer glans.
  Vind het van Scheepjes weinig creatief dit zo te doen, er is toch een spreekwoord,
  "Beter goed gejat dan slecht bedacht"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De wegen van Schachenmayer (van o.a. Catania) en van de groothandel van Scheepjes lijken zich te scheiden. Schachenmayer wordt voortaan in Nederland nog maar via één groothandel verkocht en niet meer via dezelfde als Scheepjes.
   Dus Catania blijft gelukkig gewoon bestaan en Scheepjes heeft voortaan hiervoor zijn eigen look-a-like.
   Het fijne erachter blijft voor ons vast geheim en is vast alleen op directie-niveau echt bekend.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 18. Ik heb ook gehoord dat Catania is overgenomen door Scheepjes. Aangezien ze wel meer dingen hebben overgenomen omdat Scheepjes weer is overgenomen door de enige groothandel die Scheepjes verkoopt in NL.
  Inderdaad was mij dit ook al opgevallen. Goed om te weten dat ik niet de enige ben.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Catania is zeker niet overgenomen door de groothandel van Scheepjes. In een vakblad heb ik gelezen dat Schachenmayer, de fabrikant van Catania, voortaan in Nederland nog maar via één groothandel te koop is en niet zoals tot voor kort ook via de groothandel die Scheepjes verkoopt.
   Ergens lijkt er in de samenwerking tussen Schachenmayer en de Scheepjes-groothandel iets scheef te zitten. Het fijne weet ik er niet van, maar wel dat Catania nog gewoon van Schachenmayer is. Bij Scheepjes laten ze ons graag geloven dat hun Catona gewoon Catania is.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 19. Dat is heel vreemd....misschien moeten we eens een mailtje sturen naar scheepjes. Nodigen we onszelf meteen uit voor een rondleiding :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scheepjes heeft een op dit moment een groep van zo'n 12 bloggers als hun speciale team. Ik weet niet of zij in zijn voor onze eigen uitnodiging.
   In een vakblad heb ik gelezen dat Schachenmayer al hun garen voortaan nog maar via één Nederlandse groothandel verkopen en dus niet meer via de groothandel die Scheepjes onder zijn hoede heeft.
   Wat de beweegredenen zijn van de Scheepjesgroothandel en van Schachenmayer om hun wegen te laten scheiden weet ik niet.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...