24 oktober 2019

Boeken, boeken, boeken ......

Wat is dat toch met haakboeken en andere creatieve boeken.
Er komen ieder seizoen nieuwe haakboeken uit.
Sommige zijn niet te weerstaan.
Maar dan ...
In de afgelopen tijd kocht ik deze vier boeken.Allemaal leuke boeken met leuke ideeën en patronen.
Met ieder boek kwam ik enthousiast thuis.
Heerlijk om door te bladeren met de vraag: "Wat zal ik het eerst maken?"

En dan gebeurt er iets geks.
Met het ene boek ga ik meteen aan de slag en daar haak/maak ik meerdere dingen uit.
Het andere boek blader ik regelmatig door en het verdwijnt weer in de kast.

Waarom haak ik niets uit dat boek?
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de gekochte boeken ook echt gebruik?
Herken jij dit en wat doe jij om haakboeken niet alleen als kastvulling te gebruiken?

De komende weken komen er weer veel nieuwe haakboeken in de winkels.
Nu is het dus de tijd om over de aanschaf van boeken na te denken.

Ik ben benieuwd hoe jij jouw haakboeken uitkiest en aanschaft 
en of je ze ook gebruikt.

Fijne dag,

Margaret

10 opmerkingen:

 1. Ooit zag ik op een blog een challenge om elke maand iets te koken uit een kookboek in je kast. Dat heb ik overgenomen voor mijn haakboeken, elke maand lukt niet helemaal, maar dat hoeft ook niet van mij. En omdat ik er dan over wil bloggen, geeft dat een extra stok achter de deur om het ook regelmatig te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kijk eerst of het boek beschikbaar is in de bibliotheek waar ik het dan eerst leen. Als er genoeg in staat dat ik denk te gaan maken koop ik het maar als er maar 1 of 2 dingetjes in staan om te maken niet. Maar ik heb hetzelfde met de gekochte boeken: ik ben razend enthousiast en kan niet wachten om te beginnen maar het boek verdwijnt in de kast zonder er iets uit te maken. Ik vind het idee van Jeanette wel een goeie. Ook voor kookboeken trouwens....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inmiddels weet ik redelijk gaat wat voor soort patronen ik wel haak en welke niet. Ik kijk daarom voor de aankoop heel kritisch naar de inhoud en of ik denk dat er voldoende in staat wat ik ook echt ga maken. En dit lijkt te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe net als Daphne. Inmiddels heb ik een aardige collectie (die ik zelf tenminste groot genoeg vind) en daardoor kijk ik nog kritischer. Ik heb er overigens maar weinig zelf gekocht, als ik echt een boek wil zet ik het op mijn verlanglijstje en zijn het mooie cadeau's om te vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kocht ooit veel tijdschriften, met leuke patroontjes, maar uiteindelijk heb ik ze weinig gebruikt.
  Daarna kocht ik een paar boeken, maakte wat leuks en verdween het boek in de kast.
  Ik heb ze daarna verkocht op marktplaats.....
  Kortom, ik koop nu even niks meer, zoek op internet naar leuke patroontjes of leen boeken via de bieb, dat werkt op door moment voor mij het beste.
  Net als garen.....het is allemaal zó verslavend om maar te blijven kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel kritisch met het kopen van boeken. Ik vind meestal maar een enkel patroontje leuk en dan laat ik het boek aan mij voorbijgaan. Andere boeken spreken me heel erg aan en die gebruik ik dan ook vaak en veel. Erin kijken blijf ik altijd wel heel leuk vinden en dan ben ik een echte Hollander: kijken niet kopen 😀😀

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar, heel veel boeken verdwijnen in mijn kast, maar ik probeer toch zeker met 1 patroon aan de slag te gaan... En ook ik heb boeken waar ik super veel uit haak en andere boeken die blijven liggen, om in te kijken.
  Fijne dag, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken het wel, net wat je zegt, waarom heb ik uit het ene boek nog steeds niets gemaakt? Daarom koop ik niet meer zoveel boeken. Ik twijfelde of ik het boek Sjaals zou kopen, het lijkt me een prachtig boek, maaaar op internet vind je ook veel patronen van sjaals :) Wat bij mij ook speelt, als ik teveel heb liggen wat ik wil maken, dan wordt ik onrustig! Ik heb wel het boekje dieren van sokkenwol pas nog gekocht, euh van mijn moeder gekregen. Daar staan zoveel leuke dieren in, ik heb al een aantal dieren die ik graag wil maken. Verder doe ik op dit moment geen aankopen meer. Voorlopig heb ik genoeg garen en boeken, het enigste wat ik tekort kom is tijd. Maar ik ben vast niet de enigste met dat probleem ;) Groetjes en een heel fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik koop boeken alleen als ik er echt uit haak. Zoals baby bloemen haken van Zabbez. Die heb ik gekocht. Zo ook vlinders van laylala. Dit zijn super kleine projecten die ik als versiering op kadootjes plak.
  En soms koop ik een boek omdat het voor mij inspiratie is om mee te gaan werken en om te vormen tot patronen van mi. Maar meestal zij dat losse patronen. De rest leen ik in de bieb. En meestal fotografeer of kopieer ik dan maar 1 patroon uit het hele boek. Dus met aanschaf van 1 boek per 2 jaar kan ik prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie boeken heb je gekocht Margaret. Ik heb wel een aantal boeken in de kast liggen die ik echt niet gebruik. Vooral in het begin dat ik haakte, kocht ik ook veel boeken zomaar. Ik liet mij erg beïnvloeden door social media. Veel enthousiastelingen en dan wil je dat ook hebben. Ik ben nu wel voorzichtiger geworden met mijn boekenkeuze. Amigurumi boeken koop ik vaak niet, omdat ik niet zo van de amigurumi's ben. En ik haak te vaak dingen van patronen van internet haha, dus blijven de boeken weer liggen.
  Ik ben erg benieuwd wat je gaat maken uit deze mooie boeken.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...