25 april 2019

Nationale Amigurumi Dag

Je hebt speciale dagen voor van alles en nog wat. 
Wist jij dat er ook een speciale dag voor amigurumi is?
Nee? Ik wist het ook niet tot ik het op instagram bij AmiFan las.

Wanneer? Precies vandaag is het de national day of amigurumi.
Toen vroeg ik me af wat mijn eerste amigurumi was.Deze ijsbeer was mijn eerste amigurumi.
Zijn naam is Gijs.
Het patroon staat in het boekje Kleine Knuffels Haken van Christel Krukkert.
Het boekje is nog steeds te koop en een echte aanrader.Gijs heeft flinke poten en een grappig staartje.
Hij is gehaakt met lekker zacht garen: Annell Miami.
Ik haakte Gijs in november 2012.
Na Gijs had ik de smaak voor amigurumi goed te pakken.Wat was jouw eerste amigurumi?
En wanneer heb jij die eerste amigurumi gehaakt?

Of waag jij je niet aan het haken van knuffels?

Fijne dag,

Margaret

7 opmerkingen:

 1. Hé wat leuk, die heb ik ook nog eens gemaakt!
  Mijn eerste amigurumi was mijn eerste haakproject, op 31 december 2011. Ik haakte toen een soort Pino, die kroop letterlijk uit mijn haaknaald, want ik had van te voren geen idee wat het ging worden. Geen patroon, geen haakervaring en hij is nog grappig geworden ook. Best knap eigenlijk, haha! Hij is alleen binnenstebuiten gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is zo leuk, heb hem ook al eens gemaakt. En nu ik hem hier voorbij zie komen denk ik dat ik hem nog maar eens ga maken.
  Wat mijn eerste was??? Een of ander raar monstertje gehaakt met acryl. Daarna gauw overgestapt op katoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat jullie dat nog weten wat je eerste amigurumi was. Ik weet het echt niet meer. De eerste die ik op mijn blog tegenkom is een kip maar ik denk niet dat dat de eerste was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begon met bloggen en met het haken van knuffels in dezelfde tijd. Dat is zo fijn van een blog. Dan kun je dat gewoon even terugkijken. Maar misschien was jij al veel langer bezig met amigurumi.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Wat een schatje! Mijn eerste amigurumi was een hondje, het resultaat vind ik mwah, met name omdat het me niet lukte om de onderdelen netjes aan elkaar te krijgen. Het haken van amigurumi is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar heel soms, als ik een heel leuk popje voorbij zie komen (zoals die uit Zweet Crochet of Pica Pau), dan kan ik het toch niet laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel haaksters merken dat ze zo hun voorkeuren hebben voor bepaalde haakprojecten. Ik haak graag amigurumi, maar na een paar knuffels heb ik echt afwisseling nodig. Gelukkig kun je zoveel leuke dingen haken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...