17 mei 2018

Mislukt vest wordt gerecycled

Een paar keer schreef ik enthousiast over dit haakboek:
'Kom binnen en ... Haak Mee' van Joke ter Veldhuis.
Ik haakte het vest dat voor in het boek staat.
Op de foto's in het boek prachtig, net als op een hangertje aan mijn kast.Ik was blij tot ik het vest aantrok.
De achterkant was top, maar de voorkant ... één teleurstelling.
De voorkant is prachtig voor slanke mensen.
Bij rondborstige vrouwen valt de voorkant gewoon niet.

Mopperend heb ik het vest uitgehaald.
Ik combineerde wat ideeën en begon een paar keer opnieuw.
Tot mijn vest eindelijk naar mijn zin was.De mouwen kregen boorden net als de onderkant van het achterpand.


Ik haakte opengewerkte blokjes.
De tussenliggende steken en toeren houden alles mooi op zijn plek.
Zo valt het ook mooi over mijn rondingen.De onderkant van de mouwen kreeg ook opengewerkte blokjes.


Joke is bij velen bekend van het blog Lossen & Vasten.
Zonder haar boek was ik nooit aan een vest begonnen.Nu ben ik blij met het resultaat.
Al zal het vest met het mooie weer nog een tijdje in de kast blijven liggen.

Helaas heb ik de foto's niet op het juiste moment gemaakt.
De kleur van het vest zie je het best op de laatste foto.

Na het eerste vest uit het boek was ik helaas al aan een tweede vest begonnen.
Ook dat is inmiddels uitgehaald.
Met het garen haak ik nu iets anders.
Dat laat ik je binnenkort zien.

Heb jij ook wel eens een onverwachte misser?


Fijne dag,

Margaret

28 opmerkingen:

 1. Regelmatig missers... uithalen en opnieuw beginnen i.p.v. uithuilen en opnieuw beginnen. Vest is prachtig geworden en het is je goed gelukt om het patroon aan te passen naar de rondborstige vrouw. Mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor jouw fijne reactie. Gelukkig is mijn nieuwe vest goed uitgepakt. Nu kan ik weer glimlachen.

   Groetjes en fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 2. eigenlijk alles wat ik voor mezelf haak, brei of naai is een misser... net als bij jou ziet het er leuk uit als het klaar is, maar niet op mijn lijf.. zit het goed bij mijn heupen en buik zijn de schouders veel te wijd.. en zit het alsof ik er in verdrink..gelukkig zit gekochte kleding wel goed hahaha anders zou je er nog een complex van krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf iets maken dat echt goed zit is voor veel mensen lastig. Je kunt het pas passen als je het klaar hebt. In de winkel heb je snel een goed passend kledingstuk gevonden.
   Ik puzzel nog een beetje op een manier om toch mooie kleding te kunnen haken. Als het lampje bij is gaan branden, dan laat ik het zeker op mijn blog weten.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 3. Hey Margaret,
  Wat een leuk vest. En ja, ik heb zeker regelmatig missers. Ik wilde ooit een scoodie maken, maar het poncho gedeelte was veel te groot. Hij ligt er nu nog steeds te huilen in een hoekje. haha. En een deken die ik al een keer deels heb uitgehaald, moet ik opnieuw uithalen omdat ik weer ergens een steek ben vergeten. En het kan niet anders. Je vest is heel mooi. Hele mooie kleur.
  Fijne donderdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een steekje vergeten in een deken laat zien dat het echt origineel handwerk is. In Japan zouden ze er speciaal een gouden rondje om maken om het speciale te benadrukken.
   Dank je voor je lieve compliment.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Wat fijn dat je het kon aanpassen naar je eigen figuur. Dat is volgens mij het lastigste van patronen ontwerpen, geen mens is gelijk. En op wat koudere dagen en avonden lijkt het mij een heerlijk vest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel haaksters haken liever geen kleding omdat het zo moeilijk is om het precies passend te krijgen. Maar als het dan lukt, dan ben je er extra blij mee. Mijn vest is echt lekker om me in te wentelen op de koude dagen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 5. Ik vind je vest heel mooi, ik hoop dat je get nu wel heel veel net plezuer gaat dragen.
  Ik vind dat haakwerk vaak te dik wordt voor de ronde vormen waar ook ik mee te maken heb, ben nog steeds op zoek naar een ideale steek. Goed idee van jou om dit steekpatroon te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Breiwerk is voor curvy dames vaak iets beter, omdat het dunner is dan haakwerk. Met dunner garen en een dunnere haaknaald wordt ook haakwerk wat fijner, maar ja, dan moet je heel veel haken om een lang vest te krijgen.
   De opengewerkte blokjes wijken niet, terwijl het toch de grote vlakken onderbreekt. Ik ben nu tevreden.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 6. Hallo margaret
  Ik heb ook wel eens missers. Niet bij vesten maar wel sokken of handschoenen die te klein uitvallen. Dat is zo vervelend. Maar dus ook zo herkenbaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus jee begint met sokken of handschoenen voor jezelf. Als ze klaar zijn kun je ze als cadeautje weggeven aan iemand met kleinere voeten en handen. Het haken van kleding blijft lastig.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Dat zou kunnen ja. Maar meeestal ben ik na 1 zo gefrustreerd dat ik stop. Haha. En 1 sok weggeven...mmmmwah. niet goed plan

   Verwijderen
 7. ik zie het van de kleur op de foto's. Volgens mij is ie prachtig van kleur. En je moest er wat moeite voor doen maar nu is 'ie ook helemaal op maat. Heerlijk. Ik had het met een kussen van granny's. Het ligt er nog steeds onafgemaakt. En mijn deken komt ook letterlijk geen steek verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Granny's zijn vaak meer werk dan je vooraf bedenkt. Ik zou het gewoon weer eens oppakken. Je zult zien dat je heel blij wordt van het eindresultaat. Ik ontdekte vanmorgen een project dat al twee jaar op afwerking wacht. Dat ga ik van de week maar eens afmaken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 8. Ik maak nooit meer vesten of truien. Er is altijd wel iets dat te lang/kort/breed/smal is en dat zie je pas als 't helemaal klaar is. In de winkel pak je snel een andere maat. Ik doe alleen sjaals en sokken :-)
  En dan heb ik toch ook nog altijd wel projecten die tegenvallen, dan haal ik het inderdaad uit en wordt het wel weer wat anders. Collega blogster Sietske (van Siets aan de Haak) zegt dan: Twee keer lol van dezelfde wol. Dát is pas positief!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee keer lol van dezelfde wol. Die uitspraak ga ik onthouden, want zo klinkt het vrolijker om iets uit te halen en er iets anders van te haken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 9. Jazeker, wat denk je van mijn droom(woon)deken, maar na een lange tijd is het toch goedgekomen.
  Ik denk haast dat iedereen wel een voorbeeld heeft.
  Je vest is nu prachtig en je ziet wel, het spreekwoord klopt, de aanhouder wint :-)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klinkt misschien raar, maar ik ben blij om te horen dat meer mensen wel eens een misser met haken hebben. Meestal laten we die liever niet aan elkaar zien.
   Fijn dat het met jouw droomdeken toch goed is gekomen. Het geeft vast een fijn goed gevoel om hem af te zien.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 10. Daarom vind ik kleding haken en breien altijd zo spannend. Je weet pas of het mooi zit als het al helemaal klaar is. Ik begin er dus niet zo vaak meer aan. Super goed dat je hebt doorgezet, want wat een prachtig resultaat zo met die blokjes. Daar mag je trots op zijn! Groetjes, Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor jouw live reactie. Misschien telt ook voor het haken van kleding: meer oefening maakt het gemakkelijker. Want er zijn ook mensen die vaak de mooiste kleding haken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 11. Wat knap dat je dit leuke vest helemaal hebt aangepast, dat zou ik nog het moeilijkst vinden om te doen.♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij het aanpassen van het patroon en het vest merkte ik dat logisch nadenken en veel meten en passen belangrijk zijn. Want iedereen heeft net andere maten.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 12. Ja, dat overkomt me weleens. Dan ga je aan de slag en blijkt het niet te worden wat je hoopt... Fijn dat je het vest toch naar je zin hebt kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is na het uithalen van het eerdere vest fijn dat het nu wel gelukt is. Of ik nog eens een vest ga haken betwijfel ik. Gelukkig zijn er veel andere dingen leuk om te haken. Maar dat hoef ik jouw natuurlijk niet te vertellen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 13. Ik heb dat heel vaak! Dat de maat niet klopt of het model toch niet zo mooi valt als op de foto... Maar zoals je zegt, ik ben ook geen slank fotomodel. Iedereen heeft toch een ander figuur? En een patroon dat voor élk figuur past, dat is denk ik wel heel moeilijk om te ontwerpen. Goed opgelost hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Iedereen heeft een ander figuur en daar kun je haakontwerpen niet op afstemmen. Misschien is het een idee om voor jezelf één basispatroon te maken dat goed zit en waarop je verder kunt variëren.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 14. Super mooie vest ook ik moet al eens uittrekken dat het niet naar mijn zin is.Proficiat
  Grtj
  Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...