15 oktober 2016

Nog 10 weken

Nog 10 weken voor Kerst.
Sommige mensen zijn al begonnen aan kersthaakprojecten.
Hoe ik dat weet?
Door vragen die ik krijg over mijn Stonewashed kerststal.


Even voor wie dat heeft gemist.
Ken je het boek 'Haak je eigen Kerststal' van Christel Krukkert?
Ik haakte deze kerststal met Scheepjes Stonewashed.
Mijn versie van de kerststal heb ik op mijn blog getoond.
Nu krijg ik regelmatig vragen over de kleuren en hoeveelheden.

Daarom vertel ik vandaag hoe ik dit heb aangepakt.
Ik heb niet alle garens in één keer gekocht, maar in delen.

Het begon met de keuze van de soorten garens:
- Catania voor gezichtjes en handen.
- Scheepjes Stonewashed voor de rest.

Daarna koos ik kleuren voor 2 of 3 figuren.
De kleuren voor gezichtjes en handjes:apricot (263), taupe (2540 en hazelnootbruin (157).
Tip: begin met de belangrijkste figuren uit de kerststal.
Lukt het niet om alles vóór kerst te haken, dan kun je de kerststal toch neerzetten.

Ik begon met Maria, Jozef en Jezus.
Hiervoor koos ik 2 kleuren blauw, 2 kleuren bruin en moon stone.
Stonewashed blauw: 805 en 813, bruin: 804 en 822 en moon stone 801.

Dan kies je welke figuren je nog meer wilt haken.
Met het bruine garen kun je één of meerdere herders haken.
En het donkerblauw is weer een mooie start voor één van de koningen.
Hiervoor kocht ik nog Stonewashed oranje (816), rood (823) en green agate (815).
Voor de kroon en beker gebruikte ik Catania 208 met een draadje goud.

Zo bouw je de stal stap voor stap op.
Je koopt af en toe wat garen bij voor de figuren die je dan gaat haken.
Kijk steeds welke combinaties je kunt maken met de restjes garens.
Zo voorkom je dat je teveel garens koopt en zo passen de figuren mooi bij elkaar.

Heb jij al plannen voor kersthaakprojecten?

Fijn weekend,

Margaret

17 opmerkingen:

 1. Ik hoop na Maria, Jozef, Jezus , de os en de ezel nog een herder klaar te krijgen, met wat schaapjes! Je brengt me op een idee, dat ik daar nu best voor ga kijken, hahaha.
  Fijn weekend, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit vind ik nu zo'n leuke Kerstgroep. Het straalt liefde uit, met zorg gemaakt. Een ware schat. Om jarenlang met plezier te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 10 weken nog maar? Wat gaat het snel! Inderdaad tijd om alvast eens te gaan uitkijken naar leuke haakprojecten voor de kerst, al staat mijn hoofd er echt nog niet naar. Jouw kerststalpoppetjes zijn er echt prachtig uit in het stonewashed garen! Inderdaad een goed idee om met de belangrijkste personages te beginnen, zo kun je de stal in je eigen tempo steeds verder uitbreiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Margaret Vorig jaar heb ik dit boekje gewonnen bij jou ;-) Mijn Maria ligt in de kast.Bij het zien van dit bericht,krijg ik weer zin om haar weer te voorschijn te halen en verder te gaan. groet,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Normaal begin ik na de zomervakantie (of soms ook in de vakantie) al met wat kerstprojecten maar op een gegeven moment heb je ook gewoon genoeg. Dus ben ik nu heerlijk sjaals aan het haken, niet 1, niet 2 maar 3, voor de afwisseling!
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, je hebt helemaal gelijk! Ik leende deze week boeken van de bieb, die hoeven pas op mijn verjaardag terug. Dus.... ik ben al binnen 12 weken jarig en dan zitten we al in het volgende jaar! Wat gaat dat snel! Je hebt dat heel slim en mooi gedaan, zo stukje voor beetje. En prachtige kleuren, dat is een mooie keuze, de stone washed!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hay Margaret,

  Wat heb je een ontzettend leuk blog zeg.
  Wat haal je een toffe dingen...echt leuk
  zijn deze herdertjes, ze zijn zo mooi van kleur.
  Ik heb nog eventjes naar jouw gratis patronen
  gekeken, wat een leuke dingen! Wat lief dat je
  deze deelt.
  Ik ga je blog graag volgen...

  Hartelijke groet,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooie kerststal bedankt om ons alles zo goed uit te leggen groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooohhhh... ik schrok gewoon toen ik je blogtitel las... natuurlijk weet ik dat het eraan komt, maar wat gaat de tijd snel!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kerststal..is mooi garen..en je kleurtjes die je hebt gebruikt..passend en mooi!!en wat vliegt de tijd..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik wil nog graag heel lang genieten van de herfst en nog niet denken aan kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed idee om per 'deel' te haken. Zo heb je altijd iets wat je neer kan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kleuren! Stonewashed leent zich er erg mooi voor. Ja ze staan bij mij ook nog op mijn verlanglijstje! het boekje heb ik ook al. Nu er nog aan beginnen! groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey Margaret,
  Mooie kleuren hoor. Heel leuk die kerststal. Ik heb zelf niet zoveel dingen die ik wil maken, alleen voor mijn moeder en oma iets. En misschien iets ter decoratie. Mijn moeder vindt mijn gehaakte kleedjes altijd zo mooi. Dus misschien moet daar nog iets van komen. Ik ben benieuwd wat jij verder voor kerst gaat maken.
  Fijne maandag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie kerststal. Ik hou het bij sterren haken. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi! Vraagje: in mijn boekje staan zowel grote als kleine figuren (is een eerdere druk denk ik) heb jij het grote formaat aangehouden? Ik vind mijn Maria vrij groot geworden nl:) groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...