28 oktober 2016

Een dorp zonder wolwinkel

Wat mis ik mijn favoriete winkel in mijn dorp.
Iedere week ging ik met plezier naar 'mijn' wolwinkel.
Maar de dames hebben helaas de deur voorgoed gesloten.
De Zeeman is nu mijn toevluchtsoord voor een spontane wolaankoop.Voordelen van de Zeeman:
- Ik kan gelijk een wandeling maken als ik een wolbehoefte heb.
- Verschillende garens van de Zeeman zijn fijn om mee te haken.
- Deze garens zijn voor zachte prijsjes te koop.Na mijn eerste tunisch avontuur wilde ik deze col-sjaal-omslagdoek nog eens haken.
Met iets dikker garen en een dikkere haaknaald.
Ik koos voor lekkere zachte Royal in twee kleuren en tunische haaknaald 6.0 mm.
De haaknaald had best nog een maat dikker mogen zijn.
Maar ik moest het doen met de haaknaald die ik in huis had.
(Tja, was onze wolwinkel er nog maar).Het gratis patroon is van By Claire.
Ik heb mijn sjaal iets langer gemaakt door langer door te gaan met meerderen.
Zo is de sjaal lang genoeg om als col om te slaan.
Door de grotere punt kan de sjaal ook als omslagdoek worden gedragen.


Ik ben blij met Zeeman en met mijn nieuwe col-sjaal-omslagdoek.
Al blijft het jammer dat mijn favoriete wolwinkel uit mijn dorp is verdwenen.
Een winkel vol mooie bollen garens is voor een wolverslaafde een eldorado.
Dat gevoel mis ik bij toch echt bij de Zeeman.


Fijn weekend en groetjes,


Margaret

25 opmerkingen:

 1. Knap gemaakt en de wol van Zeeman gebruik ik ook graag ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Margaret,
  Wauw, wat super mooi. Dit patroon ga ik ook nog eens proberen. Ik snap wel hoe vervelend het is om je favoriete wolwinkel niet om de hoek te hebben. Gelukkig zit mijn favoriete wolwinkel nog redelijk in de buurt, maar ik moet wel altijd met de auto, dat terwijl ik graag fiets. Maar de Zeeman zit gelukkig wel in de buurt. Heel erg mooi Margaret.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Margaret, Royal is inderdaad prima garen van de Zeeman. Bij ons in het dorp is de wolwinkel ook al gesloten een jaar geleden. Het was altijd erg handig om wat te gaan halen na mijn werk. Ik begrijp je gemis:-(
  Je sjaal is prachtig geworden.
  Goed haakweekend!
  Liefs Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je sjaal mooi geworden en ja ook ik werk regelmatig met garen van de Zeeman :)
  Het is voor wolwinkels moeilijk om het hoofd boven water te houden :(
  Ik besef dat ik daar ook wel weer aan meewerk door bij de Zeeman garen te kopen!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geworden! Balen dat de winkel weg is. Wij klagen hier nog wel eens over onze wolwinkel (beetje ouderwets...), maar we zijn er wel blij mee dat ie er is. Ze hebben er heel veel garens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is deze sjaal ook mooi geworden en erg leuke kleuren. Wij hebben ook geen wolwinkel, maar wel een adres waar ze wol aan huis verkopen, t is behelpen want een winkel heeft toch een lagere drempel om naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie sjaal. En ja, ik koop ook de wolletjes af en toe van de z.
  Fijn weekend en haak ze!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, idd heel jammer! Wij hebben sinds 1 jaar een wolwinkel in eigen dorp, zo leuk! En een dorp 15 km verderop heeft er ook een, echt een luxe!
  Je sjaal is prachtig, mooi garen van de Zeeman!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer van die wolwinkel, dat geeft inderdaad een heel ander gevoel als de Zeeman hé. En een uitgebreidere collectie garen en meer passend advies ook...
  Maar kom, niet getreurd, zolang we maar kunnen haken ;-)
  En ik vind deze Royalsjaal ook héél leuk geworden!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superjammer inderdaad, ik ben ook zo blij met mijn wolwinkeltje om de hoek. Zeeman is voor af en toe inderdaad prima, maar kwaliteitsgaren is toch wel het fijnst. Ik heb gisteren voor het eerst garen besteld via internet. Ben heel benieuwd, liefst wil ik het garen eerst voelen en de kleur goed zien voordat ik het koop. Maar wie weet is het voor jou een uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij ons is er ook een wol winkel maar ik ga er heeeeel zelden want de dame is niet wat het moet zijn.Ze heeft schrik om iets uit te halen hoe kan men dan wol kiezen en dan koop ik ook in de zeeman of als ik naar een hobby beurs ga.Sommige mensen werken echt tegen hun goesting.Groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De colsjaal is wel heel mooi Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Naar voor jou maar ook voor de dames dat ze hun winkeltje moesten sluiten :-( Ik snap dat je dat heel vervelend vindt. Ik heb hier de keuze uit een hobbywinkel met een aardig assortiment en dan de grote wolwinkel in het centrum, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er maar heel zelden iets koop, alleen als ik een bepaald garen echt nodig heb, want de winkels zijn gewoon voor mij onbetaalbaar en dan is het heel fijn dat we hier in Hoorn 3 Zeeman winkels hebben :-) Ik vind je slaal mooi gewordden, zo te zien valt het mooi soepel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je col-sjaal-omslagdoek heb ik in levende lijve gezien afgelopen donderdag toen ik bij je op bezoek was. Staat je goed en door de kleurkeuze goed te combineren met verschillende andere kleuren.
  Fijn weekend!
  Lieve groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi margaret! Prachtige kleur ook.
  Ik ga ook maar 1 maken. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zonde... Terwijl ik toch het idee heb dat de wolwinkels als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar of het voor iedereen een vetpot is/kan zijn? Ik denk het niet. Volgens mij heeft 'mijn' wolwinkel het ook niet makkelijk. Jammer.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige omslagdoek! Heel erg mooi. Jammer dat de wolwinkel in je dorp gesloten is.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een super mooie omslagdoek...heb je weer gehaakt..Wow!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hola Margaret..es posible comprar el patron de "manfred mouse" agradeceria tu respuesta.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hola Margaret..es posible comprar el patron de "manfred mouse" agradeceria tu respuesta.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je sjaal is mooi geworden. Erg jammer dat je favoriete winkel is gesloten. We hebben hier wel winkels, maar die zijn het eigenlijk allemaal net niet. Gelukkig zit er bij mijn moeder in het dorp een superleuk winkeltje!!! Ga daar altijd even langs als ik in de buurt ben. Is 140 km hiervandaan. Misschien maar beter ook.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hun sjaals zijn echt mooi! Ik heb nog niet de Tunesische gehaakte getest. Ik denk dat het moet leuk zijn om dit werk! Het spijt me als uw favoriete winkel zijn deuren heeft gesloten. Zeker zult u andere mooie plekken te vinden! Ik hoop dat je een leuke dag hebben! een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Die is mooi! De kleur is ook echt top! Ik kwam er nog steeds niet toe mijn Tunische haaknaald te gebruiken. Ik ga alvast het patroon pinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hier ook helaas geen 'echte' wolwinkel. Ik moet het doen met Zeeman, Wibra en Veritas. Misschien maar best ook, want ik heb genoeg bolletjes rondslingeren om zelf een winkel te beginnen en dat is alleen met die 3 winkels en het internet ;-)
  Toffe sjaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Weet je dat er in Driebruggen een wolwinkel is? 15 minuten op de fiets door een mooie omgeving :) Van harte Welkom op di-do en vr :)

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...