8 april 2016

Grijs

Alles is de laatste tijd grijs, 
grijzer, met soms hier en daar een glimpje kleur.
Gewoon doorgaan met haken.
Tot de zon weer terugkomt.


Heb jij de nieuwste Scheepjes CAL al ontdekt?
A creative being Wink ontwierp het begin.
Tot ze vorig jaar maar één uitweg zag uit het zwarte gat.
Scheepjes en de Scheepjesgroep maakten het werk van Wink af.

Overal op social media kom ik de Scheepjes CAL tegen.
Iedere keer wordt mijn grijs dan een beetje grijzer.
Wie worden er wijzer van deze CAL?
Hoe deze CAL hakende mensen met een depressie helpt? ...

De komende tijd vind je mij weinig op social media, op jullie blogs en instagram,
want mij doet deze CAL echt geen goed.
Tot deze CAL voorbij is en de zon weer meer schijnt.

Geniet van de kleine dingen, die kleur geven aan jouw leven,


Margaret

17 opmerkingen:

 1. Ai Margaret, dat lijkt dus een CAL die het omgekeerde bereikt bij jou. Wat akelig dat het zo'n uitwerking heeft. Inderdaad helpt het weer nu ook niet direct mee.
  Maarre ... je kunt die CAL toch mijden en je eigen kleurige haakwerkjes maken: zoals bv die ontzettend leuke babyschoentjes en je mooie amigurumi? Laat het jou toch niet terneer drukken, die CAL!!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig hoef je niet aan elke CAL mee te doen, toch? Je bent nog met twee mooie dekens bezig.
  Haak je daar lekker aan verder tot het weer minder grijs wordt. Kleur genoeg in de wereld :-)
  Groetjes, Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat jammer... Ik hoop toch dat je snel weer wat zon ziet tussen al dat grijs en dat je met een haakwerkje van je eigen keuze weer wat kleur gaat zien.
  Alle goeds gewenst!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Margaret,
  Wat naar dat je je zo down voelt. Soms is wat meer afstand nemen goed. Mij heeft de blogpauze beetje bij beetje weer wat meer energie gegeven totdat ik weer wat postte en de aardigheid er in terug vond. Blijf bij jezelf, luister goed naar je gevoel en neem vooral de tijd voor andere dingen.
  Lieve groet, Patrcia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte Margaret, ik hoop dat de zon weer snel tussen de donkere wolken doorbreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haken is echt leuk en doet goed, ook als je een depressie hebt. Dan kan je je verstand over de dagdagelijkse dingen even op nul zetten en duik je in de leuke kleurtjes en steken van je projectje. Hoe deze cal juist helpt, zal voor iedereen anders zijn. Maar als hij niet in de juiste richting werkt. Gewoon negeren en andere leuke dingen haken.
  In de verte schijnt altijd de zon, soms zie je het niet, maar de zon komt altijd terug.

  Sterkte
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig.... Of eigenlijk niet... Ik heb overwogen deze CAL te gaan haken in één kleur; grijs. En met wit/crème aan elkaar te zetten. Alhoewel de Scheepjes pakketten mooi zijn, vliegt de Scheepjesreclame je om de oren. Het is een ware hype. En dan lijkt een bijdrage van 2 euro per pakket voor het goede doel een lachertje. En lacht Scheepjes waarschijnlijk het hardst (samen met wederverkopers).
  Maar als ik kijk naar het ontwerp (voorzover je het goed kunt zien), de energie die er door de ontwerpsters in is gestopt om Wink's werk voort te zetten én het plezier dat mensen beleven aan het creëeren van iets moois en hoe het daarmee een bijdrage kan leveren aan zonnestraaltjes in de harten van mensen die het moeilijk hebben... Daar kan ik dan wel weer blij van worden.
  Dubbel. Dat is het.
  Ik ben er nog niet uit of ik wel of niet mee doe. Ik ga het eens van een afstandje bekijken.
  Dikke knuffel Margaret, ik hoop dat het grijs snel wordt verdreven.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee om de WINK-deken met grijs en wit/crème te haken. Voor Scheepjes is het gewoon business. De ontwerpsters hebben hun best gedaan om de deken om af te maken. Dat is zeker waar.
   Maar als je de laatste berichtjes van Wink las, kan de druk van deze CAL en alle haar andere haakwerk met deadlines voor haar weleens te veel zijn geweest. Alle druk en reacties van de vorige CAL viel haar ook zwaar.
   Ik heb besloten deze deken niet te haken. Een bijdrage voor het goede doel kan dan een groter bedrag zijn dan het kleine bedragje van 2 euro.

   Dank je voor je lieve woorden. Het grijs trekt vast weer op als de lente en zomer goed doorzetten. En lekker haken blijft altijd fijn.

   Lieve groetjes, Margaret

   Verwijderen
 8. Lieve Margaret, pas goed op jezelf. Hoop dat ook voor jou het zonnetje weer snel gaat schijnen.
  Liefs Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, kon ik je maar wat kleur sturen ...
  Ik hoop dat het haken je goed doet en neem je tijd!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeps... Nu heb ik zo'n baal- gevoel, zoals jullie noorderburen soms verwoorden. Ik had niet gedacht, en het is ook niet mijn (en die meer dan 1000 anderen die mee haken aan de Cal) bedoeling geweest om het voor jou (en waarschijnlijk ook nog anderen) grijs te gaan kleuren... Ik vond de vorige, zonder Marinke haar verhaal ook al zo mooi. En vond het vooral een eer, dat ik er nu een mooi deken bij heb!
  Hopelijk schijnt de zon voor je en kan het grijs overschaduwd, of beter beschilderd worden met zonnige kleuren, iets wat ik je zeker gun!
  Dikke knuffels,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey lieve Margaret,
  Wat naar dat je je niet goed voelt op dit moment. Ik kan me voorstellen dat iedere keer wanneer je de CAL ziet even aan die verdrietige kant van deze CAL moet denken.
  Goed dat je even tijd voor jezelf pakt. Hopelijk gaat het helpen dat het buiten wat zonniger gaat worden nu de lente is begonnen en er wat meer kleur buiten komt. Inderdaad wat je zegt, geniet van de kleine dingen in het leven, zo belangrijk.
  Als je eens gewoon wil kletsen mag je me altijd een berichtje sturen.
  Liefs Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb al heel lang een vervelende smaak in mijn mond van Scheepjes wol. Op hun facebook pagina wordt het ene na het andere nieuwe garen gepromoot, ideeen vaak gepikt van anderen denk ik soms.
  En dan al die nieuwe projekten met weer een nieuw garen. Ik snap niet dat iedereen zich daarvoor leent. Misschien moet je wel hoor als het je bedrijfje is en wol kopen te duur wordt en je reklame voor je patronen goed kunt gebruiken. Maar ik ben dan weer blij dat ik lekker kan maken waar ik zin in heb en het nog kan verkopen ook, tegen materiaalkosten hoor , soms iets meer maar het is vooral liefdewerk.....ik weet niet waar je grijze gevoel nog meer vandaan komt. Maar mij heeft geholpen het verhaal dat Griet op de Beek voorlas op d avond van de aanslagen in Brussel. Ik luister nog wel eens.
  Sterkte en prends bien soin de toi zoals ze hier zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Even een blogpauze nemen kan goed zijn, er is soms ook zoveel te doen en te maken. Dan staat je hoofd er gewoon niet naar. Beterschap Margaret!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik hoop dat het zonnetje van vandaag je wat heeft kunnen opvrolijken. Zorg goed voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zorg goed voor je zelf men kan al eens zo een grijze periode hebben die heb ik ook maar je tovert toch altijd wel iets heel moois met je haaknaald toch heb je nog een heel mooie knuffel gemaakt groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...