16 juli 2015

Opruimen?

Volg jij ook veel creatieve blogs?
Ik lees veel blogs via Google en via Bloglovin.
En ik geef graag reacties op al die leuke, inspirerende en ontroerende berichten.
Iedere week ontdek ik weer nieuwe, leuke blogs.

























Ik kende het blog 'Haken met Sabrina' tot vandaag nog niet.
Terwijl ze leuke dingen ontwerpt zoals deze schattige Pip van Woezel en Pip.
Op haar blog staan ook handige filmpjes.


Heb jij de Gouden Tip?

Maar ja, hoeveel blogs kan een mens actief aan?
En hoelang blijf je een blog volgen als er zelden een berichtje op komt?
Daarom ruim ik vandaag op.
Sommige niet actieve blogs maken plaats voor leuke nieuwe.

Blijft de vraag: hoeveel blogs kan een mens echt actief volgen?
Nog erger: de vele Facebookpagina's en niet te vergeten Instagram.

Hoe ga jij om met al die leuke Facebookpages, blogs en instagrams?
Geef jij mij dé Gouden Tip?
Dan heb ik op 22 juli 2015 een verrassing voor jou.


Fijne dag,

Margaret

29 opmerkingen:

 1. Ik volg heel veel blogs, het volgen gaat makkelijk. Het opruimen niet helaas. Je moet ze 1 voor 1 aan klikken om het volgen op te zeggen. Misschien wel honderd ofzo bij mij. Geen doen dus. Voordeel is dat je enkel de actieve blogs in je overzicht ziet. Mijn favoriete blogs staan ook nog eens op mijn blog zelf
  Ik probeer te reageren op de blogs/berichten/mensen die mij boeien, kost heel veel tijd. FB lees ik daarom vooral en reageer daar weinig. Anders krijg ik er een dagtaak aan LOL
  Instagram, Twitter, Pinterest enz zit ik dus niet. Anders zou ik dus echt teveel alleen maar achter de PC zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er een middagje voor gaan zitten om alle blogs eens langs te lopen. Voordeel: mijn lijst bestaat nu weer uit actieve blogs en ik kan er weer wat leuke nieuwe aan toe voegen.
   Zoals je aangeeft blijft het een kwestie van kiezen tussen alle social media om ook nog aan andere dingen toe te komen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Goed onderwerp!

  Ik ben selectiever geworden met blogs e.d. volgen. Waarom? Simpel: ik heb zelf ook een blog, ik heb liever een paar actieve volgers dan paar 100 volgers, waarvan zeker 80% nooit meer kijkt, terwijl ik zeer regelmatig blog.
  Mij maakt het aantal niet uit. Ik volg dus niet zo heel erg veel maar die volg probeer ik ook actief mee te doen. Want het is gewoon leuk. Ik vind dat het belangrijkste.

  Instagram is lekker chill vind ik. Voornamelijk liken op fotos zonder hele gesprekken te hoeven lezen en te reageren. Lekker luchtig.

  Pinterest is gewoon verslavend om inspiratie op te doen vooral op de nachtelijke momenten dat ik wakker ben en niemand online is. Dan lekker pinnen.

  Opruimen
  Ik selecteer dus op kwaliteit, kan ik mij vinden in die persoon en de blog, soms klikt het meteen en soms denk je het en later toch minder. Ik vind het belangrijk dat de blogger dan ook serieuze volgers heeft. Is voor beide partijen leuker.

  Jou volg ik idd sinds kort. En hou van dit soort bloggen met creativiteit en af en toe dit soort onderwerpen. Dat is ook een beetje hoe ik blog.

  Ik lees je graag weer!
  Groetjes
  Diana
  www.dianaswereld.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk: het gaat om kwaliteit en niet om hoeveelheid. Blijkbaar zijn we sinds kort elkaars volgers, want ik had je niet zo lang geleden toegevoegd aan mijn Bloglovinlijst. Jouw overdenkingen vind ik zo herkenbaar: WIP's of UFO's. Nu nog met de facebookleden zoeken naar oplossingen.

   Fijn weekend, Margaret

   Verwijderen
 3. ik volg blogs met Bloglovin, elke ochtend bekijk ik de laatst bijgekomen posts, soms vluchtig, soms aandachtig... Minder actieve blogs komen dan minder vaak langs, het stoort me niet echt dat ze er zijn, ik heb er geen "last" van, en komt er toch eens een berichtje langs, leuk :)
  Ik zal een blog pas ontvolgen als er teveel post komen (6 per dag ofzo), of teveel off topic posts.
  Ik reageer niet vaak op een post, enkel als iets me echt geweldig aanspreekt, of ik een antwoord heb op een topic dat werd aangekaart.
  Pinterest gebruik ik om inspiratie op te slaan, er staat al zoveel op mijn boards, maar weinig heb ik nog maar kunnen realiseren.
  Instagram is vooral voor mijn vrienden, de mensen die ik ook in het echte leven ken, mijn profiel staat wel open, en af en toe volgt er iemand mij die ik niet ken.
  Ik heb zelf een blog, maar blog maar om de twee weken of soms langer,... nooit veel uitleg, een foto van een projectje, waar het patroontje te vinden is, en soms een woordje uitleg over het waarom...
  Ik krijg niet zo vaak comments, waarschijnlijk omdat de meesten mij volgden toen ik vooral met borduren bezig was, maar met een peuter van 2 is haken gewoon veel praktischer :) Als ik een berichtje krijg zal ik wel steeds antwoorden, maar dan via mail, en vaak een paar mailtjes over en weer dan.
  Op facebook volg ik niet zoveel haakgerelateerde pagina's, de paar die ik volg zijn ontwerpers die ik leuk vind, om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwerpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij maakt echt prachtige knuffels. Ik kan me voorstellen dat haken met een peutertje om je heen praktischer is dan borduren. De tijd dat je weer met plezier veilig kunt borduren komt over een poosje wel weer. Want borduren is ook heerlijk om te doen.
   Zo fijn dat iedereen op zijn eigen blog helemaal zichzelf kan zijn. Alleen dat plaatsen waar je zin in hebt en leuk vindt om te delen. En door een tip zoals welk garen of welk patroon is gebruikt geef je jouw lezer weer nieuwe inspiratie.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Hoi Margaret,

  Wat grappig dat ik net vandaag op jouw blog kom kijken en dit verhaal lees. Ik ben vrij nieuw in blogland en heb nog niet veel volgers. Zelf volg ik een stuk of 20 blogs en heb in die korte tijd ook al eens opgeruimd. Als iemand heel lang niet blogt of een blog boeit mij al een hele tijd niet meer dan verwijder ik die blog uit mijn favo lijst.

  Ik vind het ook lastig om alles bij te moeten houden, Facebook, instagram, pinterest, blogpost, blogovin. Nu heb ik ze geloof ik allemaal wel gehad ;-)

  De gouden tip heb ik niet voor je denk ik maar wat ik tegenwoordig doe is wat ik mijn blog plaats komt ook op mijn Facebook. Heb ik iets zelf gemaakt wat ik plaats gaat de link meteen door naar pinterest. En voor de rest sluit ik me volledig aan bij Diana.

  Ik lees mee want ik ben ook heel nieuwsgierig of er een gouden tip tussen zit.
  Fijne dag en groetjes van Yvonne
  www.madebyvon.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke poezenfoto's staan er op jouw blog. Als echte poezenliefhebber smelt ik er helemaal van.
   Ik hoop dat jouw operatie goed is verlopen. Nu op voor een goed en blijvend herstel.

   Slim om vanaf het begin wat blogs op te ruimen als een blog je niet echt aanspreekt. Had ik eigenlijk ook moeten doen, maar ja, daarvoor is het te laat.

   Goed idee om een slimme koppeling tussen social media te maken. Daar ga ik eens over nadenken.

   Groetjes en sterkte, Margaret

   Verwijderen
 5. Word je er vrolijk van?
  Ja? Blijven volgen.
  Nee? Eruit gooien.
  Je zou bij het nee nog een paar berichtjes kunnen wachten. Maar als je van de 10 berichtjes er 2 leuk vind? Zonde van de tijd om de andere 8 te lezen.

  Sommige blogs volg ik intensief en daar reageer ik ook vaak. Bij een paar blogs kom ik erachter dat het niet mijn smaak is. Die moeten er nog eens uit.
  Momenteel volg ik er 68, waarvan 15 zeer regelmatig bloggen.

  Als ik 'achter' loop met mijn leeslijst, kijk ik vooral naar de foto's. Lijken die leuk dan klik ik en anders niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk: als een blog geen leuke berichtjes heeft, is het slim om het volgen te stoppen. Misschien wacht ik daar te lang mee.
   Dat idee om vooral foto's (en titels) te bekijken om soms een achterstand in lezen in te lopen is een goed idee. Met Bloglovin lijkt me dat handig om te doen.
   Al vind ik het ook leuk om reacties te plaatsen, want de meeste bloggers doen hun best om leuke dingen te plaatsen. Al wordt dat lastig als je zoals ik een paar honderd blogs volgt. (daar zit vast mijn probleem hihi).

   Fijn weekend, Margaret

   Verwijderen
 6. Inderdaad... Hoeveel blogs kan een mens aan... Er zijn blogs waar ik inspiratie op die, maar waar niet, of heel anders op gereageerd wordt. Niet door mij, maar ook niet door anderen. En er zijn blogs waar het gaat om de warme contacten, reacties en het helpen van elkaar. Die geven veel voldoening. Ik probeer zo selectief mogelijk te volgen. Inspireert de blog? Dan volg ik. Heb ik een goed gevoel, een 'klik' met een blog? Dan volg ik ook. Maar ik ga niet (meer) actief op zoek naar nieuwe blogs naast de blogs die ik volg. FB ben ik af aan het bouwen. Ik post daar nog maar zelden. De sfeer is daar ook veranderd (vind ik). Twitter en Instagram laat ik langs me af gaan. Dat kost domweg te veel tijd. Want als ik iets die, wil ik het goed doen... Pinterest? Leuk, maar ik kijk er alleen op als ik iets specifieks zoek. Want het maakt me gek.... Zóveel moois, je verdwaalt en dat gaat uiteindelijk ten koste van mijn creatieve tijd; het echt zélf iets doen én ten koste van de tijd die ik door kan brengen met de mensen waar ik van houd.... Lieve groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed van jou dat je echt keuzes maakt. Want alles bijhouden op een goede manier is gewoon niet te doen.
   Blogs waar het gaaat om warme contacten en elkaar helpen: dan zie ik er gelijk een paar fijne voor me: heerlijk om die actief te volgen. Misschien moet ik me daar meer op focussen.
   Een leven zonder FB heb ik het afgelopen half jaar geprobeerd: bevalt uitstekend!
   Pinterest is een heerlijke inspiratiebron waar ik iedere dag wel even kom.

   Ik kreeg de tip om een wekkertje te zetten om de tijd op Pinterest in toom te houden. Helpt echt. Misschien is het wekkertje ook voor de andere social media een goed idee.

   Een ding weet ik zeker: jouw blog volg ik met plezier. Die gaat niet uit mijn favorietenlijstje.

   Groetjes en fijn weekend, Margaret

   Verwijderen
  2. Wat lief Margaret... Dankjewel x
   Jij ook een heerlijk weekend!
   Sandra

   Verwijderen
 7. Inderdaad, ik ga ook meestal af op de foto's die te zien zijn. En bij de ene blog ga ik al vlugger eens kijken dan bij de andere. Ik volg er bijna 200 via blogger. Waarvan ik al een groot deel opruimde. Bloglovin heb ik ook 😊, maar zal ik minder bekijken... Instagram, daar deel ik mijn creaties en blog er dan soms over. Op pinterest hou ik eigenlijk alles voor mezelf bij.
  Wat betreft het bloggen, sta ik versteld dat , als ik een bericht post, dat er veel interesse voor is. Terwijl ik dat zelf niet zag aankomen! Zelf reageren doe ik geregeld. Meestal ahv wie op mijn blog kwam reageren. Als soort wederdienst.
  Nog een gouden tip, ik deel soms een creatie op van die link yor stuff zaken. Ik kick nogal op van die statistieken... Lol.
  Maar al bij al blog ik voor mezelf, als een soort archief, van wat ik wanneer maakte, cadeau gaf, kreeg.
  En wat ik ook altijd doe, is de eer toekennen aan wie de eer toekomt. Bij het uitwerken van een patroon bijvoorbeeld, plaats ik altijd een link naar de andere blogger.
  Voilà, een grote boterham
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen dat ik niet de enige ben met een grote bloglijst.
   Bloglovin vind ik fijn als ik wat krap in de tijd zit. Daar scan ik de foto's en titels en zoek dan datgene waar ik graag even iets meer over lees.
   Grappig dat jij op de statistieken let. Daar vergeet ik altijd naar te kijken.
   Goed idee dat jij weet wat jouw doel is met het bloggen. Doe je het voor jezelf of met een ander doel. Ik zie ook flink wat blogs die het doen om mee te verdienen (o.a. met reclames) of om aandacht te krijgen voor hun boek of zo.
   Een blog als dat van jou vind ik heerlijk om te volgen: fijn ideeën op doen voor garens, patronen en leuke nieuwe dingen. Een link plaatsen naar een andere blogger met een leuk blog of leuk idee doe ik ook graag.

   Dank je voor je lieve reactie, Margaret

   Verwijderen
 8. Hier ook zo, ik volg heel veel blogs (probeer af en toe wel ergens te reageren, maar door de hoeveelheid blogs, heel moeilijk).
  Als ik merk dat ik de posts niet meer leuk vind verwijder ik die.
  Maar ik zou dringend ook nog eens moeten ruimen.
  Dus nee, geen gouden tip :( (want ik heb 'm zelf ook nodig).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg al een paar handige tips:
   - werk met een wekkertje om de tijd te beperken die je besteedt aan social media en bloggen: het helpt echt.
   - kijk welke blogs je echt aanspreken en volg die actief.
   - volg actief de blogs waar het gaat om warme contacten en elkaar helpen en om goede ideeën delen.
   - maak een keus tussen alle social media, in plaats van alles bij te willen houden (ik heb het geprobeerd door FB te stoppen. Het geeft echt meer rust en meer tijd voor andere dingen)
   - een middagje alle blogs die je volgt eens langslopen: welke sluiten echt aan bij wat jou aanspreekt en welke zijn zo actief dat je het fijn vindt om ze te lezen en actief te volgen. Een deel van de andere blogs kun je ontvolgen.

   Als ik dé gouden tip krijg, dan zal ik hem zeker met je delen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 9. Mooi onderwerp!
  Ik sluit mij bij veel dingen hierboven aan.

  Allereerst moet een blog me aanspreken qua stijl, leerzaamheid of inspiratie. Of een combinatie daarvan. Ik word geen volger vanwege een giveaway of beloofd iets tenzij ik het blog gewoon ècht leuk vind.
  Ik volg meer blogs dan dat ik volgers heb. Maar dat is al snel in mijn geval ;) Natuurlijk zou ik giveaways kunnen gaan organiseren en ja bij die blogs die dat doen zie je idd in no-time honderden reacties staan. Is dat wat ìk wil? Nee! Ik wil mensen die mijn blog lezen omdat ze een klik hebben met mij, met wat ik maak of tips die ik geef. Niet omdat ze iets gratis krijgen.
  Ik heb dan liever 10 of 20 volgers waar ik iets mee opbouw dan een paar honderd volgers die alleen reageren als er iets te halen valt.
  Hoewel ik veel blogs volg (want oh wat zijn er tegenwoordig veel mooie en inspirerende blogs en oh wat heb ik veel te veel hobby's haha) probeer ik het lezen ervan bij te houden en altijd te reageren bij de posts danwel de personen die me aanspreken. Nu in de schoolvakantie-periode heb ik mij voorgenomen om dit minder te doen. Ik zal er in die periodes vast wat missen maar dat is dan niet anders. Na de vakantieperiodes pak ik het dan weer op ;)
  Soms merk ik dat een blog erg verandert. Dan meld ik mij af.
  Op Facebook zit ik in veel groepen maar doe er weinig mee eerlijk gezegd. Ik heb wel een eigen Facebookpagina en daar post ik regelmatig. Net als op IG. En Pinterest vind ik een fijne verzamelplaats zodat mijn opslagruimte niet overvol raakt ;) Ik vind P heerlijk om inspiratie op te doen maar ook gevaarlijk want voordat ik het weet ben ik zo een paar uur verder! Dus dat probeer ik zo min mogelijk te doen ;)
  En twitter gebruik ik niet.
  Ik vind dit al méér dan zat haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk: het gaat om blogs waar je een goed gevoel bij hebt en waar je door geïnspireerd wordt.
   En tja, daar noem je zo wat: veel te veel hobby's. Daar zit natuurlijk ook een oorzaak om veel blogs, FB enz te volgen. Want het is heerlijk om voor al die hobby's nieuwe ideeën op te doen. En via social media en blogs ontdek ik ook nieuwe leuke hobby's.
   Missschien goed om een keus te maken tussen de hobby's waarvoor ik actief op internet ga en voor welke niet.

   Zo te horen ben jij ook heel actief op allerlei social media. Iemand schreef dat ze dit niet doet, omdat ze veel tijd over wil houden om creatieve dingen te doen. Wat vind je van die tip?

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Ik maak de keus per keer Margaret. Ik volg nu meer de haak- en kaarten/papierblogs en ben daar actiever omdat ik dat nu meer doe. Zodra een andere hobby wat meer op de voorgrond staat zal ik daar vast weer wat meer kijken en reageren, dus ja daarin maak ik ook wel keuzes zonder dat ik ze gelijk van mijn leeslijst gooi ;)
   Ik heb altijd de keus om ergens langs heen te scrollen namelijk, dat is belangrijk te beseffen denk ik. Blogs die soms maanden of een jaar niet hebben gepost daar zou ik me liever voor afmelden, maar ik weet tot op de dag van vandaag niet hoe.... Misschien kun jij me dat uitleggen?
   Ja ik denk dat er voor mij iig zeker wel wat in die tip zit. Zeker omdat ik een type ben die zichzelf snel op het www verliest in allerlei ideeën en steeds minder aan creativiteit besteed. Ik raak er soms door lam geslagen merk ik, hop weer een halve dag weg ;( Dus zeker een goede tip ;)

   Verwijderen
 10. Leuk onderwerp, het bloggen, instagrammen en facebooken kost best veel tijd, wat je ook aan haken kan besteden. Ik merk dat als ik niet weet wat ik maken wil, ik vooral heel druk ben met de social media en blogs.
  Het voordeel is dat mijn laptop stuk is, en dat ik dus alleen op de vaste computer kan, dat doe ik dan 's ochtends en af en toe 'savonds. Dan ga ik vaak de blogs boven aan mijn lijstje ( die dus het laatst geplaatst hebben) even bij langs. Bepaalde blogs, kijk ik alleen, andere reageer ik 'redelijk' trouw, dat is puur op gevoel. Je 'hebt met sommige bloggers meer', door het over en weer reageren, door wat ze maken. En ik kan niet alles bijhouden. Een keer in de zoveel tijd kijk ik mijn bloglijst bij langs wat al heel lang niet meer gepubliceerd is, en waar ik niet zo vaak naar kijk, die ruim ik dan op. Instagram kan natuurlijk lekker snel tussendoor op de telefoon. Maar daar heb ik nog niet zo'n groot aantal mensen die ik volg. haha, ben net begonnen.
  Facebook is voor mij het meest irritant, maar ik begin daar ook aardig selectief in te worden. Staat het plaatje me aan, dan kijk ik verder, staat het me niet aan, scrol ik door.
  Ik merk dat ik voornamelijk selecteer op plaatjes.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Social media en blogs: heerlijke bronnen om inspiratie op te doen.
   Prima idee om alleen op vaste momenten op internet te gaan. Net als jij merk ik ook dat ik met sommige blogs of liever gezegd de bloggers achter het blog meer heb dan met andere.
   Goed om na te denken welke blogs ik zeker actief wil volgen en ook wat ik zeker wil doen op de andere social media. Zo kan ik op een positieve manier keuzes maken.
   Zelf heb ik een half jaar geleden FB gestopt: heerlijk! Als ik er opnieuw mee begin ga ik zeker jouw tip volgen: doorscrollen als iets niet aanspreekt.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 11. Ik blijf het bloggen toch ook heel leuk vinden. Steeds zie je weer nieuwe leuke dingen voorbij komen. Ook op facebook zitten wij omdat we ook een webwinkel hebben moet je die wel bijhouden. Maar er gaat heel veel tijd inzitten omdat iedereen zulke leuke dingen maakt. Het zijn er teveel om overal steeds op te reageren maar ik blijf het nog wel doen. Succes met uitzoeken van al die leuke blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het opruimen van mijn blogs en een poos geen Facebook-account helpt echt. Ik merk dat blogs vaak meer inspiratie en informatie geven en de manier van reageren anders is dan bij Facebook.
   Jij houdt je blog én Facebook bij met een duidelijk doel. Een duidelijk doel kan natuurlijk helpen om keuzes te maken.

   Veel succes met jullie verkoop van al die leuke gehaakte knuffels, Margaret

   Verwijderen
 12. ik heb laatst mijn fb vrienden opgeruimd en ik was al niet zo'n tiep dat iedereen maar uitnodigt om vrienden te worden. Met bloglovin heb ik nog steeds geen goede band opgebouwd, ik krijg mailtjes met nieuws van mensen die ik niet volg. Misschien moet ik me daar eens in verdiepen (dat ik die dus niet meer krijg).
  Het is me bij een give away overigens opgevallen dat mensen waar ik nooit een berichtje van krijg over mijn maaksels ineens wel reageren als er iets te "winnen" valt. Ik heb daar al iets (ik hoop slims) op bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. FB opruimen. Ik heb gewoon mijn hele account opgezegd. Ik denk erover om er de komende tijd weer mee te beginnen, maar op een andere manier dan de vorige keer.
   Bloglovin gebruik ik vooral als ik met mijn tablet werk. Dan kijk ik in mijn Bloglovinbestand naar de meest recente berichtjes.
   Bloglovinmails: gewoon wegklikken. In deze mails geven ze aan welke nieuwe berichten zijn geplaatst op sites die jij volgt, maar ze maken ook reclame voor blogs die je nog niet volgt en misschien ook nooit wilt gaan volgen.
   Je hebt helemaal gelijk: sommige mensen reageren vooral als je iets kunnen winnen. Ik ben nieuwsgierig welke oplossing jij daarvoor hebt bedacht.

   Ik ben in ieder geval blij met de vaste volgers die wel regelmatig een reactie geven en waarvan ik ook graag hun blog actief volg. Zoals wij dat doen.

   Lieve groetjes, Margaret

   Verwijderen
 13. Hai Margaret, ik moet zeggen ik vind het bloggen het leukst om te lezen en om zelf mijn blog bij te houden. Merk wel dat het soms bij iedereen een tijdje erg rustig is met reacties en post die gepost worden. Zelf had ik eerst het idee om elke week wat te posten, maar dat bleek alleen maar een druk te leggen op mezelf. Ik moest elke week wat af hebben wat niet altijd haalbaar is. De reacties op mijn post vind ik altijd erg fijn om te lezen en ik merk dat het vaak dezelfde mensen zijn die reageren. Op Fb zit ik op heel veel sites wat met haken of vilt te maken heeft. Maar ik vind het persoonlijk wat afstandelijker overkomen. Heb niet zo heel veel met 50 likes voor iets een reactie vind ik leuker op mijn blog. Je ziet het ook met de dingen die gepost worden iedereen wil dan hetzelfde patroon opeens en soms zie ik dezelfde foto wel op 10 verschillende groepen voorbij komen. Daar ga ik dus ook flink in opruimen en verder de blogs die ik volg en die al een hele tijd stil liggen. Ik kijk bij de blogs die ik volg welke zij weer volgen zo zie je weer nieuwe blogs die de moeite waard zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij geeft precies het verschil aan tussen blogs en FB zoals ik dat ook ervaar. Bij de blogs die ik actief volg is het net of ik de persoon achter het blog een beetje leer kennen. Sommige bloggers worden een soort vriendin/vriend, waarvan het werk mij echt aanspreekt en inspireert.
   Mensen voor wie ik ook graag reclame maak. Als ik iets wil kopen, dan kijk ik eerst f een van mijn blogvriendinnen dat kan maken of in de verkoop heeft. Die neiging voel ik bij FB nooit, omdat het daar wat afstandelijker is. Bij FB is het moeilijker om de reacties en likes op echte waarde te schatten. Nadeel vind ik ook dat sommige mensen denken dat ze op FB alles mogen zeggen wat in hen opkomt. Dat heeft al voor heel wat pijn en verdriet gezorgd.
   Ik heb mijn FB-account een half jaar geleden opgezegd. Alles lekker even weg en over een poosje op een gerichte manier opnieuw beginnen. Ik kan zeggen: het bevalt goed.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...