25 maart 2013

Tutorial: in haakwerk van kleur veranderen

Stel je wilt met meerdere kleuren werken.
Hoe zorg je dat de kleurovergangen zo netjes mogelijk eruit zien?

Simpel.

Stap 1: steek in voor de nieuwe steek.


Stap 2: Haal de draad van kleur 1 onder de steek door. 
Nu heb je twee lussen in kleur 1 op je haaknaald.Stap 3: Pak nu kleur twee en haal die draad door de twee lussen. Zo ontstaat in de steek een overgang van kleur 1 naar kleur 2. Trek de draad van kleur 1 aan.Stap 4: Haak verder met kleur twee. Knip de draad van kleur 1 zo dat je een afhechtdraad overhoudt. Hecht aan het einde van het werk alle losse draden netjes af.
En zie je hebt een mooie overgang van kleur 1 naar kleur 2.

Heb je nog een vraag of wil je uitleg over een ander haakonderwerp?
Plaats je vraag dan onder dit bericht.

Succes!
3 opmerkingen:

 1. Kan iemand mij helpen met een probleem dat in geen enkel boek en nergens op internet vermeld staat? Tijdens het haken van een patroon dat recht moet worden (bv sjaal of pannenlap) wordt de ene kant netjes recht en de andere kant wijkt bij mij altijd naar buiten (wordt langzaam wijder) of juist naar binnen (wordt langzaam kleiner) terwijl ik precies het patroon volg. Wat doe ik fout? En hoe kan ik dit probleem oplossen???? Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite om het mij uit te leggen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben de laatste weken weer wat bezig met haken ..En euh sommige steken die ken ik nog van vroeger .Maar valt niet mee . Ben blij dat ik je blog heb gevonden . Hoop dat ik er wat van kan leren :-)
  Wil graag zo,n deken haken in de toekomst ,maar doe eerst kleine dingen .Ik ben chronisch ziek en weet niet hoe ver ik kom en wat ik aan kan ..
  Zal hier eens neuzen :-)
  Gr Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het haken weer oppakt. Door met een paar kleine projectjes te beginnen kun je er weer helemaal in komen voor je aan een mooie deken begint. Fijn als mijn blog een steuntje voor je kan zijn.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...