26 maart 2013

Paasonderzetters haken

Met alleen mooie eierwarmers is de ontbijttafel nog wat kaal.Een mooi aanvulling zijn gehaakte onderzetters.Het patroon voor het lila deel van deze onderzetter vind je hier op Annemarie's Haakblog.

Voor de eenheid met mijn eierwarmers hebben de onderzetters een witte rand bestaande uit twee toeren vasten.

Hieronder vind je de foto's als aanvulling op het patroon van Annemarie.

Toer 1:
Haak 6 lossen en sluit de ring met 1 halve vaste in de eerste losse.

Toer 2:
Haak 2 lossen (dit geldt als het 1e stokje). Haak 23 stokjes in de ring. Eindig met 1 halve vaste in de 2e losse van het begin van deze toer.
Toer 3
Haak 4 lossen (dit is als stokje met 2 lossen bedoeld), 1 stokje in dezelfde steek als de halve vaste aan het einde van de vorige toer, 1 losse, *sla 2 steken over, in de volgende steek: 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje, 1 losse*. 
Herhaal van * tot * 7 x. Sluit de toer af met 1 halve vaste in de 2e losse van de ketting van 4 lossen aan het begin van de toer.


Toer 4:
Haak 2 lossen (dit geldt als stokje). Vervolg met 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes onder de 1e boog van 2 lossen uit de vorige toer. Dan 1 vaste onder het boogje van 1 losse in de vorige toer. Herhaal nog 7x : *2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 vaste*. Eindig de toer met een halve vaste in de 2e losse aan het begin van de toer.

Toer 5:
*Haak onder de 1e boog van 2 lossen uit de vorige toer: 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes. Haak 1 vaste aan de linkerkant en 1 vaste aan de rechterkant van de vaste in de vorige toer*.
Herhaal van * tot * 7 x. Eindig met 1 halve vaste in de 1e steek aan het begin van de toer. Ga aan het einde van deze toer over naar de witte kleur.

Toer 6-7
Haak nu verder met wit. Haak in iedere steek uit de vorige toer 1 vaste. Sluit de toer met 1 halve vaste in de 1e steek van de toer.
Hecht af en werk de losse draden netjes weg.


Hoe zijn jouw onderzetters geworden?
Geef hieronder je reactie.

Haakse,
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...