18 oktober 2022

Worstelen met een truitje

Na de sjaaltjes wilde ik eens iets anders haken.
Een peutertruitje leek me leuk.
Ik kocht een haakpatroon en garen.
Eerst maar eens wat proeflapjes haken.


Wat ik ook probeerde, mijn proeflapjes gaven niet het gewenste aantal steken en toeren.
Ander garen geprobeerd.
Weer hetzelfde probleem.
Tegen beter weten in begon ik toch te haken.
Met de haaknaald en garen dat het gewenste proeflapje het best benaderde.

Toen ik de helft van het lijfje af had, ging ik even passen bij de peuter.
O jee, de hals was veel te wijd en de armsgaten te klein.
Vooral onder de armen zat het echt te strak.

Ik heb alles net uitgehaald en ga eens bedenken hoe ik dit ga oplossen.

Heb jij dit ook wel eens bij het haken van een kledingstuk?
En hoe heb jij dit opgelost?

Fijne dag,

Margaret

6 opmerkingen:

 1. Ik heb geen kledingstukken gehaakt maar gebreid en daarbij heb ik het geluk gehad dat het altijd klopte :) Succes en ik hoop dat je een oplossing vind. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het haken en breien van kledingstukken vanaf een patroon goed gaat als je hetzelfde garen gebruikt als in het patroon genoemd wordt. Maar het garen uit dit patroon wordt hier niet verkocht. Dus ga ik een andere oplossing zoeken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Beetje frusterend is het wel, maar ik had het kunnen weten. Ik gebruik ander garen dan de ontwerpster. Bij een ander patroon van haar gebruikte ik haar garen en toen paste de trui prima. Ik zoek voor nu gewoon een andere oplossing.

   Verwijderen
 3. Dat lijkt mij heel vervelend! Ik heb zelf nauwelijks ervaring met het haken van kleding. Heel vroeger een tunisch gehaakte trui en die was in één keer gelukt, zonder proeflapje oid. Echt mazzel, als ik jouw ervaringen lees. Succes, ik hoop dat het alsnog gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ik hetzelfde garen gebruikt als de ontwerpster, dan was het truitje vast precies goed geworden. Nu ga ik op zoek naar een andere oplossing om toch een passend truitje te haken.

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...