22 september 2021

Sokkenwol voor ...

Sokken?
Nu het kouder wordt een logische gedachte.
Maar je kunt met sokkenwol ook leuke knuffels haken.
Dat heb ik ook eens geprobeerd.


Hier is dino Tricia.
Ze zit naast bollen sokkenwol.


Tricia heeft ook een vriendje Topsie.
Ook gehaakt van Lang Jawoll sokkenwol.


Door de sokkenwol zien de dino's er licht pluizig uit.

Het haken met sokkenwol is anders dan haken met haakkatoen.
De draad is dunner en de steekjes kleiner. 
Iets uithalen is lastiger dan bij haakkatoen.

Voor knuffels voor een baby of peuter is katoen beter.
Dat is goed wasbaar en pluist niet.
Veiliger voor de kleintjes.


Grappig om te vertellen over dit garen.
Een bol Lang Jawoll sokkenwol heeft binnenin een verrassing: 
een klosje sokkenwolgaren. 
Fijn om bij sokken gaatjes te kunnen herstellen.
Of om de knuffel waar nodig te kunnen repareren.

Het haken met sokkenwol viel me mee.
Maar mijn favoriete garen blijft toch haakkatoen.

Patroon:     My Krissie Dolls
Garen:        Lang Jawoll Sokkenwol
Haaknaald: 2,5 mm

Dino's Tricia en Topsie gaan op reis naar Amerika.
Naar een meisje dat gek is op dinosaurussen.
En ik ga aan de slag met een nieuw project.

Heb jij al eens gehaakt met sokkenwol?
En hoe bevalt dit garen jou?

Fijne dag,

Margaret

6 opmerkingen:

 1. Hey Margaret,
  Wat zijn je dino's leuk geworden zeg. Echt super schattig. Mooi ook met die sokkenwol om dat het zo'n pluizig idee geeft. Ik ben nu net begonnen met een vos van sokkenwol, het valt mij wel tegen moet ik zeggen haha, maar meer omdat je zo lang ermee bezig bent omdat het garen zo dun is. Ik ga gewoon rustig verder. haha.
  Fijne dag.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Emily, ik ben benieuwd naar jouw vos. Het sokkengaren is lekker zacht, maar dun. Ook mij viel het in het begin wat tegen. Ik merkte dat ik in het begin ook wat te strak haakte zoals ik dat met katoen doe. Gewoon doorzetten, want het eindresultaat is ook bij jou vast mooi.

   Fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 2. Ja, ik heb 't ook wel eens gedaan. Maar zou inderdaad voor een knuffel voor een klein kindje altijd voor katoen kiezen! Verder vind ik het prima garen, het hecht ook wat beter, waardoor het lekker dicht wordt, dat vind ik wel een voordeel. Dan zie je de vulling niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er alvast super mooi uit. Knap gedaan! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het wel fijn haken met sokkenwol, maar doe het niet als het voor een baby of klein kind is omdat het zo pluizig is. Maar het project wordt wat fijner en kleiner wat ik soms wel mooier vind. My krissiedolls heeft dat boek toen uitgebracht en werd het een hele hype maar nu lees ik er weer veel minder over.

  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee om knuffels te haken met sokkenwol, ze zijn heel mooi geworden. En vast ook lekker zacht.

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...