14 mei 2019

Waar laat je de restjes garen?

AmiFan liet op haar blog Dutch Amigurumi de binnenkant van haar kast zien.
Zij laat zien hoe ze de restjes garen opruimt.
Dat bracht mij op het idee om ook mijn opbergsysteem te showen.
Mijn restjes liggen niet in een kast, maar in een lage plastic bak.

De bolletjes zijn op kleur gesorteerd.
Iedere kleur zit in een hersluitbare plastic zak.
Kleine zakjes voor een paar bolletjes, grote zakken voor meedere bollen.
Bij het sluiten van de zak kun je de lucht eruit persen.
Dan neemt het garen minder ruimte in.
Op deze manier kan ik makkelijk een kleurtje vinden.
Zonder dat de kleurtjes door elkaar gaan.

Deksel op de doos en alle restjes zijn netjes opgeborgen.

Hoe berg jij jouw garen en jouw restjes op?
Heb jij nog andere handige opruimtips voor haak- en breimaterialen?

Fijne Dag,

Margaret

7 opmerkingen:

 1. Met mijn katoentjes doe ik het hetzelfde als jij. Andere garens heb ik per soort gesorteerd in plastic bakken: dik katoen, wol, acryl, katoen/acryl mix. Een hele stapel kratten is het inmiddels. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat netjes en overzichtelijk! Ik laat dat van mij niet zien, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een goed idee. Misschien blijft het dan meer gesorteerd... al denk ik dat ik alsnel weer chaos weet te maken van mijn zakjes. Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat netjes!!!!!
  Ik heb niet veel restjes, ja restjes bij mij zijn echt hele kleine beetjes, dus die heb ik gewoon los in een kast liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bewaar mijn restjes ook vaak in van die hersluitbare zakjes. Alleen met bepaalde soorten garen waar ik heel veel van heb, katoen etc. die zitten gewoon bij elkaar in een bak.
  Fijne woensdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oei dit is een goeie tip. Dat ga ik ook eens even doen. Bij mij ligt alles in een houten kist maar als ik er wat in zit te graaien raakt er van alles door elkaar met losse draden enzo en met plastic zakken heb je daar geen last van en heb je gelijk alle kleurtjes bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat gedisciplineerd zeg !!! dit kan ik echt niet hoor.. ben een chaoot en heb dus alles in zakken door elkaar.. en restjes zijn bij mij echt heel klein. ik krijg veel van andere mensen en haak er van alles van... dekens , kleding, knuffels.
  heb laatst nog een pedaalemmerzak met afknipsels van draadjes gehad.. daar vul ik knuffeltjes mee.. is toch allemaal zonde om weg te gooien?? ook draden langer dan 10 cm knoop ik random aan elkaar en haak daar knuffels van! zomaak je je eigen verloop garen!

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...