14 mei 2019

Waar laat je de restjes garen?

AmiFan liet op haar blog Dutch Amigurumi de binnenkant van haar kast zien.
Zij laat zien hoe ze de restjes garen opruimt.
Dat bracht mij op het idee om ook mijn opbergsysteem te showen.
Mijn restjes liggen niet in een kast, maar in een lage plastic bak.De bolletjes zijn op kleur gesorteerd.
Iedere kleur zit in een hersluitbare plastic zak.
Kleine zakjes voor een paar bolletjes, grote zakken voor meedere bollen.
Bij het sluiten van de zak kun je de lucht eruit persen.
Dan neemt het garen minder ruimte in.
Op deze manier kan ik makkelijk een kleurtje vinden.
Zonder dat de kleurtjes door elkaar gaan.Deksel op de doos en alle restjes zijn netjes opgeborgen.

Hoe berg jij jouw garen en jouw restjes op?
Heb jij nog andere handige opruimtips voor haak- en breimaterialen?

Fijne Dag,

Margaret

14 opmerkingen:

 1. Met mijn katoentjes doe ik het hetzelfde als jij. Andere garens heb ik per soort gesorteerd in plastic bakken: dik katoen, wol, acryl, katoen/acryl mix. Een hele stapel kratten is het inmiddels. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lwuk dat jij en ik onze garens op dezelfde manier opbergen. Mijn hele bollen garens zitten ook in plastic bakken. De restjes heb ik in zakjes op kleur bij elkaar in één bak.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Wow, wat netjes en overzichtelijk! Ik laat dat van mij niet zien, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig hoef je alleen te laten zien wat je zelf kwijt wilt op je blog. Ik was blij met deze oplossing en wie weet is het voor sommige andere haaksters of breisters ook een fijne oplossing.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 3. Oh wat een goed idee. Misschien blijft het dan meer gesorteerd... al denk ik dat ik alsnel weer chaos weet te maken van mijn zakjes. Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig werkt iedereen op zijn eigen manier. Ik heb andere manieren van opruimen geprobeerd, maar dan was het ook al snel weer een rommeltje. Ik hoop dat ik dit zo vol kan houden.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Wat netjes!!!!!
  Ik heb niet veel restjes, ja restjes bij mij zijn echt hele kleine beetjes, dus die heb ik gewoon los in een kast liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik knuffels haak heb ik soms veel garen over. De laatste tijd probeer ik restjes zoveel mogelijk meteen op te haken en ik kijk ook altijd eerst wat ik nog op voorraad heb. Met kleine restjes kun je het natuurlijk anders opbergen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 5. Ik bewaar mijn restjes ook vaak in van die hersluitbare zakjes. Alleen met bepaalde soorten garen waar ik heel veel van heb, katoen etc. die zitten gewoon bij elkaar in een bak.
  Fijne woensdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jij het garen ook met zakjes opruimt. Het is dan zo makkelijk om snel te zien of je nog een restje van een bepaalde kleur hebt. Voor knuffels heb je soms maar kleine beetjes garen nodig.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 6. oei dit is een goeie tip. Dat ga ik ook eens even doen. Bij mij ligt alles in een houten kist maar als ik er wat in zit te graaien raakt er van alles door elkaar met losse draden enzo en met plastic zakken heb je daar geen last van en heb je gelijk alle kleurtjes bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het werkt bij mij echt goed. Ook mijn dochter kijkt vaak even of ik een bepaalde kleur heb en zo blijft het lekker opogeruimd.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 7. wat gedisciplineerd zeg !!! dit kan ik echt niet hoor.. ben een chaoot en heb dus alles in zakken door elkaar.. en restjes zijn bij mij echt heel klein. ik krijg veel van andere mensen en haak er van alles van... dekens , kleding, knuffels.
  heb laatst nog een pedaalemmerzak met afknipsels van draadjes gehad.. daar vul ik knuffeltjes mee.. is toch allemaal zonde om weg te gooien?? ook draden langer dan 10 cm knoop ik random aan elkaar en haak daar knuffels van! zomaak je je eigen verloop garen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat mijn systeem voor jou minder goed werkt als je veel kleine restjes krijgt. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Wel fijn om vaak restjes te krijgen en daar weer leuke dingen mee te maken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...