10 april 2017

Één granny per dag: uitdaging voor 100 dagen

Granny squares haken is niet echt mijn hobby.
Dat komt vast door de vele losse draadjes.
Maar ja, een mens gaat soms een uitdaging aan.
In dit geval voor 100 dagen.

Handwerkjuffie verleidde mij om mee te doen met deze uitdaging.
Zij plaatst iedere dag een patroon voor een nieuw vierkantje op haar blog.
Ik haak met Phildar Coton 3 en haaknaald 3,0 mm.
Handwerkjuffie geeft ook een goede tip om losse draadjes te verminderen.
Dat scheelt veel afhechten na het haken, fijn toch.

Heb je zin om de uitdaging aan te gaan?
Gewoon iedere dag één vierkantje haken.
Handwerkjuffie begon op 1 april,
maar je kunt gewoon aan de 100 dagen beginnen wanneer jij het wilt.
Het eerste vierkantje is niet moeilijk, dus haak gewoon gezellig mee.


Fijne dag,


Margaret

9 opmerkingen:

 1. Dat vind ik dan wel dapper van je, dat je er toch aan begint. Succes! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lieve kleurtjes heb je gekozen voor je granny. Leuk om er elke dag één te haken. Een leuk idee om zo toch een deken af te krijgen. Ik heb een afspraak met mijzelf: Elke dag twee toeren haken aan de granny-stripe-deken voor mijn zoon. Dan komt die ook eindelijk eens af.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Margaret,
  Ik doe ook mee. Ik gebruik katia promo fin en haaknaald 4. Ik loop inmiddels wel 2 granny's achter ongeveer, maar komt goed. Heel erg leuk. Ik ben benieuwd naar hoe alles van jouw er verder uit gaat zien.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net een dekentje af van granny's dus ik heb niet zo veel zin om mee te doen. Hoewel ik natuurlijk wel benieuwd ben naar jouw vierkantjes!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je eerste granny ziet er veelbelovend uit! Ik heb mezelf beloofd om eerst mijn bedsprei af te haken en daarna een woonkussen te haken. De bolletjes wol heb ik al in huis. Ik geniet dus lekker van jou gehaakte granny's

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik haak ook mee......
  Ik vind alleen het eerste patroontje zo leuk en als ik er dan toch 100 ga haken, wil ik graag allemaal dezelfde maten granny's hebben, zodat ik ze later aan elkaar kan maken.....
  Dus: ik doe mee, maar haak tot nu toe nog steeds granny 1 😊
  Ik gebruik wel lekker veel kleurtjes, dus het wordt straks een kleurige deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Margaret, Leuk dat je mijn A Granny A Day challenge hier deelt. En wat een prachtige kleuren heb je gebruikt voor deze vierkantjes. Als je na iedere toer even het resterende draadje door de steken rijgt - zoals op mijn blog uitgelegd - heb je nooit meer last van draadjes afhechten, worden je vierkantjes wat steviger en zien er mooier uit. Een fijne dag, Stéphnaie (Handwerkjuffie.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...