20 februari 2017

Luistert het weer naar mijn gehaak?

Bij het opruimen ontdekte ik een paar bollen bordeaurood garen.
Niet helemaal mijn kleur, want ik houd meer van lichtere kleuren.
Op dat moment was winters weer in aantocht.
Mijn man ontdekte kort geleden hoe fijn een gehaakte sjaal is en dit is wel zijn kleur.


Bij Wolplein vond ik een patroon voor een Tunische sjaal.
Deze sjaal haak je niet met een lange tunische haaknaald.
Je gebruikt een gewone haaknaald en haakt baan voor baan.
Op het filmpje zie je precies hoe het moet.


Het was echt winter toen ik zat te haken.
Met pakken sneeuw en echte kou.
En net toen ik de sjaal af had, sloeg het weer om.
Weg sneeuw, weg kou, een heerlijk lentezonnetje.
Alsof het weermannetje het wist dat mijn sjaal klaar is.


Garen: Royal van Zeeman
Haaknaalden: 6 en 7 mm (7 en 8 mm is beter, maar ik had geen 8 mm in huis)
Patroon: van Annemarie Arts voor Wolplein.

Mijn maatje vindt het nu te warm voor de sjaal.
Wie weet laat de winter zich nog een keer zien in de komende weken.

Heb jij ook wel eens een 'goede' (maar niet heus) planning met haakwerk?


Fijne dag,


Margaret

29 opmerkingen:

 1. Prachtige sjaal! Mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor jouw lieve reactie. Gelukkig vind mijn man deze kleur ook mooi.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. oh helemaal mijn kleur. Wat jammer dat hij nu weer moet wachten tot de "volgende" winter want ik hoop toch echt dat we nu geen winters weer meer krijgen maar aan de andere kant: als de dagen lengen gaat de winter strengen. Dus....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de week gaat het stormen en lijkt het herfst. Ik weet zeker dat de sjaal dan lekker wordt gedragen. Ach, en anders komt de sjaal goed van pas in de volgende winter. Dan heefthij deze sjaal lekker op tijd voor de eerste kou.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 3. Mooi ,zowel kleur als patroon. Ik ben meteen naar de link gegaan, hartelijk dank ervoor . Mag ik weten hoeveel bollen je hebt gebruikt en wat ongeveer de maat van de sjaal is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, hoeveel bollen gebruikte ik? Doordat ik ook een muts met dit garen haakte, weet ik niet precies hoeveel er in de sjaal ging zitten. Ik zal de sjaal vanavond eens wegen en meten.
   In ieder geval heb ik meer toeren gehaakt dan in het patroon wordt aangegeven. Royal is namelijk dunner dan het garen dat in het patroon wordt gebruikt. Ik heb de eerste baan gewoon doorgehaakt tot ik de gewenste lengte had. De andere banen haak je dan net zo lang als de eerste baan.
   Ook heb ik de twee buitenste banen iets meer steken opgezet om die banen net iets breder te maken.
   Ik laat je nog weten hoeveel garen er in de sjaal zit.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Ach, die komt vast wel weer van pas, vroeger of later ;-)
  Mooie kleur en de sjaal ziet er ook mooi en prettig draagbaar uit!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Er komen vroeger of later altijd weer koude dagen. Dan komt de sjaal goed van pas. Zo aan het eind van de winter kan ook een man best wat kleur gebruiken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 5. Hey Margaret,
  Wat een mooie sjaal. Erg mooie kleur.
  Fijne maandag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf kies ik liever wat lichtere kleuren. Mijn man vindt die voor zichzelf niet zo mooi. Hij vindt het fijn om nu eens niet met blauw of grijs te lopen.

   Groetjes en fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 6. Mooie robuuste sjaal geworden! Jammer dat de kou (voorlopig?)uit de lucht is.
  Lieve groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het leuke is dat de sjaal robuust lijkt door de steken, terwijl het toch een lichte en flexibele sjaal is. Dat maakt hem lekker draagbaar ook op de iets minder koude dagen. Acht en vroeger of later: koude dagen komen vanzelf weer een keer langs.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 7. Bijna jammer dat het geen weer meer is voor zo'n dikke sjaal. Hij is erg mooi geworden.
  Haha, een haak planning ;-) Ook al zou ik die hebben, dan zou ik me daar nooit aan houden. Heerlijk om te haken waar je op dat moment zin in hebt, dat doe ik het liefst ;-)
  Groepjes van Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt groot gelijk om die dingen te haken waar je zin in hebt. Al heb ik hoogzomer wel eens gedacht: 'Waarom zit ik nu aan deze winterdeken te haken?'. De sjaal haakte ik nog net in de koude dagen. En die komen vast wel weer een keer langs. Dan kan mijn man lekker zijn sjaal omslaan.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 8. Ik heb al een 4 tal 'truien' gehaakt, die ik weer hergebruikt heb, de wol dan. Een soort recycle project.
  Zo blijven we haken, niet?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig hoeven we ons nooit te vervelen. Nieuw of gerecycled garen, ons is het om het even. Als we maar lekker kunnen haken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 9. Hahahaaaa, ik moet meteen denken aan mijn 4 gehaakte beanies van 2(?) weken geleden. Ik heb ze wel op gehad, maar niet allemaal en niet lang. Ach, je kunt maar klaar zijn voor de winter :-) Wie weet wat maart-roert-zijn-staart nog brengt!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook al. Ook ik haakte in de afgelopen een paar mutsen. Morgen laat ik er denk ik toch één zien, omdat het zo'n fijn patroon is.
   En beanies komen allemaal een keer van pas, want de kou komt vanzelf een keer terug.

   Groetjes en fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 10. Oh, die ziet er heel mooi uit! Ik vind de kleur juist prachtig, maar smaken verschillen... gelukkig ;-) Mocht het nu niet meer lukken met de winter (al denk ik dat we heus nog wel een paar koude dagen krijgen), dan wordt het volgend jaar echt wel weer winter, dan kan je man er evengoed van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig komt de kou vroeger of later vanzelf weer terug. Dan hoef ik tegen die tijd geen sjaal meer te haken. Dan stort ik me tegen die tijd gewoon op andere haakprojecten.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 11. Haha herkenbaar. Ik heb net een hele dikke sjaal voor mezelf gehaakt, maar nu is hij te warm. Als het zo koud is dan denk je dat het nog wel even zal gaan duren. Maar wie weet.... we zitten nog steeds in februari.
  Mooie kleur bordeaux rood.
  Liefs Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig ben ik dus in goed gezelschap. Wij haaksters zouden misschien in de zomer alvast aan onze winterse sjaals en mutsen moeten werken. Maar ja, dan denk je daar toch niet aan. Gelukkig komt er vroeger of later weer kouder weer.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Eigenlijk wel. Een hele agenda inplannen in juli haak ik een warme deken... in augustus een nieuwe muts... etc.

   Verwijderen
 12. Prachtige sjaal! Ze hebben het weer over een herfstige dag morgen dus dan gaat hij vast lekker om!

  Fijne avond.

  Liefs Froukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dit wisselende weer en de herfstachtige dagen komt de sjaal toch nog van pas. Dan doet mijn man hem zeker om. En anders komt er vast over een poos weer kouder weer. Dan heeft hij op dat moment al een sjaal om te gebruiken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 13. Een mooie, stoere sjaal heb je gehaakt! Ik heb dat ook wel vaker, dat ik iets haak voor een seizoen dat al bijna voorbij is. Maar wie weet komen er nog wat dagen aan waarbij de sjaal goed van pas komt. En anders is hij alvast voorzien voor volgend jaar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha, ja, dat is wel herkenbaar! Meestal begin ik te laat of duurt het werk net wat langer dan ik inschatte, zodat ik het nog maar een week of wat kan dragen. Maar deze prachtige sjaal komt vast nog goed van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger of later komt er vanzelf weer kouder weer. Voor dat moment is de sjaal fijn op tijd klaar. Ik vond het in ieder geval leuk om te haken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...