27 januari 2017

Met dank aan Joke

Heerlijk om te merken dat mijn patronen veel worden gebruikt.
Bij het maken van haakpatronen sluipt er wel eens een foutje in.
Het blijft onbetaald mensenwerk.
Fijn als iemand mij dan een mailtje stuurt over dit foutje.
Dan kan ik het patroon verbeteren voor andere haaksters.


Joke Schrijvershof merkte een foutje op.
Het gaat om het patroon voor het bloemetje van mijn lammetje.
Ook bij deze paashaasjes gebruikte ik dat patroon.Joke, bedankt voor je oplettendheid en voor je mailtje.
Ik heb de fout uit het patroon bij de paashaasjes gehaald.

Voor de zekerheid is hier het verbeterde patroon van de bloem.


Bloem 


1. 5v in een magische ring. Sluit de toer met 1hv in de eerste v van de toer.

2. 2v in iedere steek. Sluit de toer met 1hv in de 1e v van de toer.

3. 3l, 2dst in de 1e steek, 2 dst in de 2e steek, 3l, 1 hv in de 2e steek (zelfde steek als de 2 dst), *1hv in de volgende steek, 3l, 2dst in de 3e steek, 2 dst in de 4e steek, 3l, 1hv in 4e steek*, herhaal van * tot * 3x. Hecht af.

Werk de begindraad netjes weg.


Ben jij al aan het haken voor Pasen?
Of stort jij je eerst op Valentijnsdag of carnaval?

Of haak je mee met een CAL?
In ieder geval wens ik je veel haakplezier.

Groetjes


Margaret

24 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad fijn, als je er even op geattendeerd wordt. Superschattig lammetje, leuk om voor het voorjaar te haken!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Samen maken we haakpatronen nog beter. Fijn voor de volgende haaksters die het patroon gebruiken.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 2. Dat lammetje is geweldig. Fouten maken is menselijk en fijn dat er dan iemand is die je er op attendeert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker fijn als iemand op een foutje wijst. Dan kunnen volgende haaksters met een foutloos patroon lekker aan de slag.

   Fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 3. Het is je vergeven Margaret ...
  Patronen uittikken is niet gemakkelijk ...
  Het lieve schaapje blijft even mooi ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Ik denk dat iedereen die patronen maakt weet dat je kleine foutjes soms zelf over het hoofd ziet. Gelukkig helpen haaksters elkaar om patronen te verbeteren.

   Lieve groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. Hey Margaret,
  Het is je vergeven hoor. Fouten maken is menselijk en ik heb de paashaasjes al eens gemaakt, en ik heb het niet opgemerkt ;-). Erg mooi hoor. Ik ben nog met mijn Lossen en vasten CAL bezig ;-).
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Fijn dat jij de fout waarschijnlijk zelf al hebt opgelost tijdens het haken. De lossen en vasten CAL is een flinke klus, maar na afloop heb je wel een prachtige deken.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 5. Wat een ontzettend lief lammetje. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Het is een heerlijk zacht lammetje. Extra leuk: je kunt hem met het gratis patroon ook zelf haken.

   Groetjes en fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 6. voor Pasen zal ik wel weer, net als voor kerst, te laat beginnen. Aan carnaval doe ik niet en voor Valentijn heb ik nog geen idee of ik daar iets mee ga doen of niet. Misschien moet ik dat maar eens gaan doen want zo lang duurt dat niet meer. Ik ben nog net in het oude jaar begonnen met een mooie deken (ook van lossen en vasten) maar daar eerlijk gezegd nog niet zo heel veel mee opgeschoten. Er moesten eerst nog rr boekjes en snails gemaakt worden. Je lammetje is superschattig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je meerdere hobbies hebt zoals jij, dan is het altijd een beetje schipperen met je tijd. Jouw boekjes en snails zien er mooi uit en daar kun je Valentijnsdag, carnaval en Pasen ook in kwijt. Wat denk je van een kleine gehaakte hartjeshanger aan een kaartje?

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
  2. Margaret je bent super. Dat ga ik doen!

   Verwijderen
 7. Ik vind je lammetje en paashaasjes zo leuk!! En ja, natuurlijk is er gauw een foutje in geslopen, in zo'n patroon. Je hebt tenslotte ook geen ploeg testhakers ter beschikking staan hé :-)
  En euh neen, ben nog niet begonnen voor Pasen, doe niet mee aan een CAL, en ik haak niks voor Valentijn of carnaval. Maar iets voor de lente komt er zeker gauw aan!
  Fijn weekend!
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee om leuke dingen voor de lente te maken. Nu de winter al een poosje bezig is, krijgen we echt zin in de lente. Ik zag al een paar leuke lentepatronen op blogs.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 8. Een haakpatroon schrijven blijft ook een kunst. Het verbaast me wel eens dat als je van een afstandje naar zo een patroon kijkt dat ik er iets van kan maken en toch komt het dan (bijna) altijd goed.
  Oei ja Pasen komt ook alweer dichterbij. Ik zit nu eigenlijk in de mutsen en sjaals. Ook ben ik nog van plan om het forever friends beertje van My Krissy Dolls te gaan haken.
  Groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De afgelopen weken waren mutsen en sjaals heerljk om te maken én te dragen. Het forever friends beertje is schattig. Die wil ik ook nog eens haken.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 9. Ha Margaret!

  Inderdaad fijn als mensen mee denken! Soms best een puzzel om wat je gedaan hebt weer op te 'schrijven', stiekem ben ik er altijd een beetje bang voor dat het niet klopt. Dus fijn dat je verteld dat het soms gebeurd en het zo is opgelost!

  Groetjes Marijke
  zusjeknus.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fouten maken is menselijk. Bij het uitschrijven van een patroon kan er een foutje insluipen waar je later zelf overheen leest. Was het mijn werk, dan liet ik al mijn patronen testen. Nu hoop ik dat iemand me een seintje geeft, zodat ik eventuele foutjes uit een patroon kan halen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 10. Het lammetje heb ik al gehaakt en is heel leuk geworden!
  Ben nu met sneeuwvlokjes bezig om te gebruiken als onderzetter en wil er een paar als slinger ophangen.
  Fijn weekend, groetjes Sietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zitten nog midden in de winter. Leuk om dan sneeuwvlokken voor in huis te maken. Onderzetters en slingers haken zijn van die fijne kleinere haakprojecten.

   Veel haakplezier, Margaret

   Verwijderen
 11. Het lammetje is super mooi ,heb de laatste tijd kousen gebreid voor de kleindochter,maar nu ga ik terug haken.Ik heb wol voor twee dekentjes te breien voor 2 van onze kleinkinderen en een kleedje voor onze dochter.Groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik haak de inbloomcal, zoals je wel al zag op mijn blog. Voor Pasen, heb ik nog niks gehaakt, nog niet aan gedacht, zelfs ;-)
  Fijn weekend, Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook wel prettig dat ze je er even op wijzen, zodat je het kunt wijzigen!

  BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...