Pagina's

8 juni 2020

Nieuwe interface

Heb jij het al gemerkt?
Blogger is aan het vernieuwen.

Ergens in juni gaan ze over naar een nieuwe interface.
Heb jij het al uitgeprobeerd?
Ik wel en ik ben er nog niet helemaal blij mee.

Zo ontdekte ik een verschil bij de reacties in het dashboard.
In de oude versie zie ik alle reacties op mijn berichten gerangschikt op datum.
In de nieuwe versie zie ik maar een paar in afwachting van beheer.
Helaas blijkt veel spam er door te zijn geglipt.
Verder gebruik ik voor mijn blog lettertype Trebuchet in normale grootte.
Maar in de nieuwe interface ziet die letter er anders uit.
Het is anders op het dashboard én op mijn blog.
Ik heb van alles geprobeerd, maar kreeg het niet goed.

Hoe zijn jouw ervaringen met de nieuwe interface?
Ik snap dat er voordelen aan de nieuwe interface zitten.
Maar ik wil graag dezelfde lettertype en lettergrootte op mijn blog behouden.
Ik heb nu de oude interface maar weer teruggezet en hoop op verbetering van de nieuwe.

Ik wist even geen passend plaatje erbij te maken.
Daarom lachen deze twee gezichtjes van lappenpoppen je toe.
Ingegeven door het woord interFACE.

Fijne dag,

Margaret

17 opmerkingen:

 1. Heel leuk, je plaatjes! Tja, ik las het bij nog een blogster, ik heb zelf nog niks geprobeerd. Ik steek m'n kop een beetje in 't zand (haast letterlijk, bij ons zijn ze wezen straten, dus ben zand aan 't vegen ;-)) en zie het wel, als het zover is. Hopelijk komt het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met bergjes zand om je heen heb je even iets anders om mee bezig te zijn dan met een nieuwe blogger-interface. Nu weet je in ieder geval dat er iets gaat veranderen.

   Fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 2. eerlijk gezegd heb ik er nog weinig van gemerkt en over gelezen dat er iets gaat veranderen.... eigenlijk hou ik liever alles bij het oude als het gewoon goed werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu veel mensen op hun telefoon of tablet blogs lezen en maken, is een vernieuwing waarschijnlijk nodig om alles overal goed leesbaar te houden. Hopelijk halen ze de kinderziektes uit voor ze definitief overschakelen.

   Fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 3. Ik heb de nieuwe interface aanstaan en ben zeker ook niet met alles blij. Inderdaad dat het aantal reacties anders worden weergegeven, maar ook het plaatsen in de leeslijst, ik heb nog niet kunnen ontdekken waar je kunt selecteren om mét een plaatje weer te geven. En zo had ik nog wel meer dingen, hopelijk wen ik er nog aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk geven veel mensen aan waar zij tegenaan lopen. Dan kunnen ze de interface nog verbeteren voor ze definitief overgaan.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 4. errug.... want zo'n held ben ik niet ik heb nog niks veranderd ik wacht het maar af. Er is vast wel iemand die weet hoe het moet straks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het omschakelen naar de nieuwe interface is één druk op de uitprobeerknop. Hopelijk geven veel mensen aan Blogger aan waar ze tegenaan lopen. Dan kunnen ze dat nog veranderen. Je hoort vanzelf wanneer ze de nieuwe interface gaan gebruiken en je kunt dan ook nog terugschakelen naar de huidige interface.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 5. Ik heb het nog niet geprobeerd, ik ben geen heks met nieuwe dingen, zeker niet op de computer.
  Ik wacht het rustig af, binnenkort "moet" ik vast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Held moet het zijn, ipv Heks 😂😂

   Verwijderen
  2. Hihi, ik had al begrepen dat je niet heks bedoelde. Gelukkig ben je in goed gezelschap. Veel bloggers zijn geen held met nieuwe dingen. Juist daarom is het fijn om de nieuwe interface gewoon al eens te proberen. Je kunt hem gewoon terugzetten naar de oude interface, maar je weet dan wel wat er verandert.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 6. Ik heb het nog niet geprobeerd, vind al dat veranderen maar niks hihi. En als ik dat zo lees word ik er niet blij van haha. Helaas komt het toch zoals het komt.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent niet de enige die liever geen veranderingen heeft, maar ze hebben bij Blogger blijkbaar goede redenen voor de verandering. Het is goed om het al eens uit te proberen, want dan merk je wat voor jou al goed werkt en wat minder. Daar kun je het Bloggerteam dan op wijzen.

   Groetjes, Margaret

   Verwijderen
 7. eigenlijk hou ik liever alles bij het oude als het gewoon goed werkt.


  UPLAY365

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent niet de enige die alles liever bij het oude houdt. Maar soms zijn vernieuwingen nodig om mee te gaan met de tijd. Gelukkig kun je de interface nu uitproberen en nog terugzetten naar de huidige interface. Je kunt dan aangeven aan het Bloggerteam wat voor jou niet zo goed werkt.

   Groetjes en fijne dag, Margaret

   Verwijderen
 8. Ik heb er nog niets van meegenomen, lees het voor het eerst. Het valt me wel op dat er in mijn leeslijst niet bij alle bloggers een foto van hun post staat. Ik ben een struisvogel, zie wel als het echt gaat veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mij stond een balkje boven mijn dashboard (waar je de berichtjes maakt). En er is een knop aan de linkerkant waarmee je de nieuwe interface kunt uitproberen en ook weer terug kunt zetten naar de oude versie. Het fijne van uitproberen, is dat je weet wat er verandert en je kunt aan het Bloggerteam doorgeven als iets niet goed werkt. Hopelijk doen ze wat met alle vragen, zodat de nieuwe interface nog beter wordt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen